Mamablog, mama van dijk, Naomi 10 maanden
Mamablogger, thuisblijfmoeder

Mamablog – Mama, wat doe je eigenlijk?

“Mama, ga je zo even werken?” Mijn peuter kijkt nieuwsgierig naar de laptop waar we ook zo vaak Meester Richard (op youtube) uit de speakers laten knallen. “Ga je weer lekker liedjes luisteren? Ok. Doei!” Ze wacht niet op mijn antwoord en vertrekt. Ik probeer haar aandacht terug te krijgen en beantwoord snel haar vragen; “Ja, mama werkt op diezelfde laptop.” Ik doe een poging om haar uit te leggen wat ik daadwerkelijk doe maar haar concentratie is allang verdwenen terwijl ik haar zie rondhuppelen met haar poppencollectie.

Mama, wat doe je eigenlijk?

Ik zie haar al zitten in de kring op school zich afvragend wat haar moeder nu eigenlijk doet als werk. Mijn mama luistert de hele dag liedjes en speelt nijntje spelletjes op de laptop? Ik vermoed dat het op dit moment iets in die trant zou wezen. En terwijl ik dat bedenk besef ik dat ik haar nooit heb uitgelegd wat ik nu eigenlijk doe en dus doe ik die middag een poging.

Lees ook: “Mijn werkzaamheden als Mamablogger”

Mama schrijft

Zie je de laptop lieverd? Haar oogjes glunderen. Ik vervolg; “Als mama werkt en jij bij de oppas bent schrijft mama altijd allemaal mooie verhaaltjes op de laptop.” Allemaal uit je hoofd? Vraagt peuterlief. Ja, uit het hoofd schrijft mama de verhaaltjes op en die komen allemaal op een website. Ik laat haar met enige trots rond surfen op Mama van Dijk. Zie je dat, dit is de website van mama. “Hé, dat is Naomi en Fleur. (..)en Mama!” klinkt er enthousiast uit mijn peuter! Is dat een boek? vraagt ze.

Ik denk even na voor ik die vraag beantwoord. Ja, eigenlijk is het een soort boek op de laptop met allemaal verhaaltjes over een mama van twee hele mooie meisjes. Maar mama doet nog veel meer schrijven, ook voor andere mensen hé. Ik vervolg; “Daar verdient mama ook centjes mee hé?” Ze knikt en loopt weg terwijl ze haar popje Roos toespreekt. “Dat is mooi!”

Gepromoveerd

Lees meer: “Hoe ik als moeder besloot thuis te gaan werken”

Ik glimlach als ik in gedachten bedenk dat ik zojuist gepromoveerd ben van liedjes luisteraar tot schrijver. Zowaar een schrijver van “een boek” waarin zij zo vaak de hoofdrol speelt.

Hoe zouden jouw kinderen je functie omschrijven?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply nicole 20 maart 2018 at 11:09

    Ik vind dat jij het mooi omschreven heb. Die van mij noemen me gewoon blogger.

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.