zelfgemaakte repen, verantwoord snoepen met dit gezonde recept, smakelijk, mama van dijk
Smakelijk!

Recept: zelfgemaakte (verrukkelijke) gezonde repen

Een schaal vol zelfgemaakte repen

Eerder deze maand gaf ik jullie een aantal (h)eerlijke tips om jezelf als bourgondiër een beetje te temmen. Een blogpost die met enthousiasme door jullie werd onthaald. Begrijpelijk natuurlijk want het begin van het nieuwe jaar vraagt altijd weer om een portie tips en tricks (met een dosis humor).

Recept

Ben jij benieuwd naar die tips en tricks, je leest ze >> hier <<. Vandaag deel ik het recept dat ik twee jaar geleden kreeg van gewichtconsulente Nathalie Appel. Een recept waar ik je zeker van laat watertanden! Vooruit het is geen chocoladereep van meneer Tony, alhoewel deze reep qua smaaksensatie toch aardig boven de Tony chocolonely uitsteekt.

Ingrediënten

225 gr Havermout

130 gr gemengde noten

100 g suiker of een snufje zoetstof

130 g rozijnen

1/2 tl zout

Snufje kaneel

75 g pindakaas

85 g honing

60 g boter

1 tl Vanille extract

Neem de ingrediënten over op je boodschappenlijstje en tover vandaag nog deze heerlijke repen op tafel. Je kunt natuurlijk zelf de keuze maken enkele ingrediënten weg te laten of bij te voegen. Zo zou ik er graag nog eens een stel maken met een beetje kokos erdoorheen.

Bereiding:

Doe alle ingrediënten samen in een kom, zet de mixer er bovenop en spreid het dikke beslag uit over een ingevette ovenschaal of bakplaat. Verwarm de oven op 180 graden en zet hem daar voor een half uurtje in. Klaar is kees! Laat hem een half uurtje rusten op het aanrecht en stop hem voor je hem gaat aansnijden nog een half uurtje in de koelkast. Snijd de grote plak in repen of blokjes en leg ze op een feestelijk bordje.

repen, verantwoorde tussendoortjes, gezonde repen, havermout, feestelijk, gezonde keuzes,

Klaar voor een hemels verwenmomentje?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.