lijnen, fitmom, afvallen, mamablog, mama van dijk, overgewicht, gezond eten, koolhydraatarm, sporten, christelijke mama, bootcamp, training, hardlopen
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt tien maanden verder

Van de feestdagen met gezelligheid, complete families en veel eten rolden we na een X aantal overheerlijke oliebollen het nieuwe jaar in. We hadden nooit kunnen bedenken dat het nieuwe jaar zo’n afschuwelijke wending zou krijgen..

Suikerverslaving

Opnieuw werd het sporten uitgesteld, werd er snel gegeten en verdween de power om te willen knallen als fitmom. Logisch? Ja. Maar niet gewenst. Alles behalve dat. Binnen mum van tijd merkte ik dat mijn suikerverslaving terug was. Daar zat ik dan. Zonder enige schaamte weer als vanouds vermoeid op de bank een grote koek naar binnen te werken. En guess what? Het scheelde me niets. En toch..

Power dipje

Vandaag op Mama van Dijk een hart onder de riem voor alle emo eters of mensen met dipjes. Misschien ben je net in het nieuwe jaar begonnen aan je gezonde leefstijl en zit je stiekem alweer met een grote koek op de bank. Of misschien ben je net als ik inmiddels alweer een tijdje bezig en heb je (door omstandigheden) even een power dipje.  Met onderstaande tips kom jij hopelijk snel weer terug op de goede weg.

Tips
 1. Ga samen voor fit! Betrek iemand bij je gezonde leefstijl zodat je elkaar kunt aanmoedigen.
 2. Bedenk waarom je iets eet en schrijf zo nodig alles wat je eet een dagje op. Dit eet dagboekje helpt je om meer bewust te worden van dat wat je naar binnen stopt.
 3. Koop enkel gezonde dingen. Wil je voor de kinderen toch ook eens wat lekkers in huis halen? Kies dan voor voorverpakte uitdeel zakjes snoep/koek zodat je niet helemaal los gaat op een grote zak of verpakking als de verleiding je echt te zwaar is geworden.
 4. Geef je lijf een paar weken tijd om te wennen aan de nieuwe veranderingen.
 5. Sla geen maaltijden over en zorg voor een goed ontbijt
 6. Ga de buitenlucht in. Naar het park, een ommetje in de buurt of ga even lopen tijdens je pauze. Het maakt niet alleen je hoofd leeg maar geeft je ook gelijk weer wat beweging.
 7. Hang het jurkje of de skinny jeans waar je niet meer als een Michelin poppetje in wilt paraderen goed in het zicht.
 8. Koop een raamstift en schrijf op elke spiegel “Wat ben je prachtig vandaag”
 9. Ga af en toe shoppen, verwen jezelf met een beautybehandeling, kapper, nieuwe lipstick of een paar vrouwelijk hoge hakken.

Kan niets je meer weerhouden van de blauwe smurfen, zure matten, gevulde appelkoeken, chocolade repen of de zakken drop?

10. Pak dan een klein stukje tape, neem het voorzichtig tussen je handen en breng deze met een vloeiende beweging aan over je gesloten mond. Neem plaats op de bank en adem rustig in en uit.

-x- Mama van Dijk

Ps: Ademt rustig in en uit door de neus..

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Janneke 18 januari 2018 at 06:24

  Je kunt het ?.. En nogmaals sterkte in deze moeilijke periode… Liefs Janneke

  • Reply Mama van Dijk 18 januari 2018 at 06:27

   Heel erg bedankt Janneke! ❤ -x- Mama van Dijk

 • Reply Annemarie 18 januari 2018 at 06:54

  Heel herkenbaar..bedankt voor de tips..sterkte met alles!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.