lijnen, fitmom, afvallen, mamablog, mama van dijk, overgewicht, gezond eten, koolhydraatarm, sporten, christelijke mama, bootcamp, training, hardlopen
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt twee maanden verder

“Ik heb zojuist mijn BMI berekend.. ben waarschijnlijk te klein. Half vrouwelijk Nederland heeft gisteren de laatste doos bitterballen achterover gewerkt of de fles wijn nog even leeg geschonken. Je hebt het vast al gehoord. Vandaag start Linda de Mol haar strijd tegen de kilo’s op LINDA.lijnt. Natuurlijk kan ik als ‘net’ bevallen mama wel een stokje achter de deur gebruiken dus doe ik achter de schermen gezellig mee en plan ik mijn eigen suiker-detox.”

Met deze Facebookpost start ik twee maanden geleden mijn afvalrace. Het is 20 Maart als ik het roer om gooi. Net als Linda, in de gelijknamige internethype Linda.lijnt. Je hebt er vast een en ander van gehoord. Terwijl de balans bij Linda ondertussen werd opgemaakt na 6 weken bikkelen werd en hier ook een eerste doel bereikt. Vandaag praat ik je bij.

We zijn ondertussen alweer bijna twee maanden verder. Mijn eerste weken bestonden uit een gezond- verstand dieet. Niet snoepen. Meer bewegen. Een gewoon puur gezonde leefstijl waar ik na de zwangerschap van Naomi in enkele maanden toch een lekkere prestatie wist te boeken. Dit keer ging het anders. Misschien een combi van hormonen of dat beetje extra stress van de afgelopen tijd? Laat ik het zo stellen. Die vettige vezels in mijn lijf vonden het vooralsnog veel te gezellig bij Mama van Dijk. En terwijl ik een beetje meer opstandig werd. Baalde ik van het resultaat na een paar weken bikkelen. Ik verslapte vervolgens. En jawel. Af en toe -ongezien- rolde daar toch weer wat naar binnen. Je weet wel. Dat ene kleine stukje chocolade dat schreeuwt om je aanwezigheid. Dat dunne kletskoekje dat nog eenzaam in een pakje ligt of het mini mentos snoepje dat je vist uit je broekzak afvragend of hij net een wasprogramma had doorstaan. Dit kon niet langer. Zo ging het niet werken. Time for change! 

Dus na een niet volbrachte missie van een gezond verstand dieet besloot ik anders. Ik las me in, verslond online theorieën, onderzoeken en ging ervoor. Minder koolhydraten, iets meer gezonde vetten en meer eiwitten.  Op weg naar een maatje minder. Zou leuk zijn toch? Ik kocht gelijk maar een nieuwe weegschaal omdat mijn onderlinge relatie met mijn oude weegschaal stuk liep. Toch een stukje vertrouwen he. En alhoewel deze hetzelfde aangaf ging er warempel een knop om.

Mama van Dijk gaat los. Jawel! Ondertussen zoals je dinsdag kon lezen word ik elke week puffend hijgend en steunend afgemat tijdens een bootcamp sessie. Lag er met moederdag een kha receptenboek op mijn ontbijtbord en een poffertjespan (voor de healty varianten) en heb ik ondertussen toch 5 pakken suiker van me afgeschud. Ok. het had erger gekund maar wellicht ook een beetje beter. Maar bekijk het nu vooral positief het is er ook niet met 2 maanden aangekomen. En die 5 kg is een heerlijk begin.

We gaan ervoor. Maar toch nog even dit. Wanneer u Mama van Dijk, rondom bootcampsessie ziet liggen (te herkennen aan het paars rode gelaat, de hijgende ademhaling, hartslagje 400 en pijn in elke lichaamsvezel) Steek dan vooral uw duimpje omhoog en fiets, wandel of rijd vooral verder. Er is zojuist geen vrachtwagen over mij heen gereden. Ik werk slechts aan een gezonde versie van mezelf….

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.