Geloven, Geloof, jesaja 43, wees niet bang, mamablogger Mama van Dijk
geloof

Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij!

Midden in de storm van het leven kom ik bij U, Heer. Terwijl de schuttingplanken op de achtergrond letterlijk de lucht in worden geslingerd en de storm met code rood door Nederland raast, raakt de storm ons vandaag de dag nog dieper.

Bemoediging

Terwijl ik aan een reeks blogartikelen begin te schrijven vouw ik mijn handen en vraag ik of God iemand wil bemoedigen door de woorden die ik schrijven zal. Mijn gedachten dwalen al snel af naar Jesaja. Ik laat de woorden “Ik neem je bij je rechterhand, wees niet bang, ik zal je helpen” doordringen. Ik besef me dat ik deze woorden moet gebruiken en begin te schrijven.

Tussen hoop en vrees

Wat ik toen nog niet wist is dat in de nacht die volgde mijn schoonvader een ernstig herseninfarct kreeg. Heftige dagen volgen waarin blijkt dat zijn rechterzijde volledig is uitgevallen. Als die woorden van de arts binnenkomen denk ik terug aan de woorden uit Jesaja. “Ik neem je bij je rechterhand, wees niet bang, ik zal je helpen”. We houden hoop, langs bergen met zorgen. Er worden gesprekken gevoerd over mogelijkheden tot een enorme terugval plaatsvind en wij als familie het meest verschrikkelijke gesprek moeten voeren. Er is niets dat ze nog kunnen doen. Op die dag komt de blogpost online over die bewuste tekst in Jesaja. En weer klinken daar de hoopvolle woorden van onze Hemelse Vader. Twee dagen later verliezen we onze aardse papa, veel te jong.

Terwijl de storm van het leven voorbij raast roep ik het uit naar de hemel; “Waarom God!”

Een jaar later

Vorig jaar brachten we samen ons jongste meisje de kerk binnen. We brachten haar naar het doopvont waar we Zijn zegen over haar prille leven mochten ontvangen. In diezelfde kerk dragen we morgen, een jaar later, onze (schoon)vader binnen. We droegen ons kleinste meisje op in God’s handen omdat we weten dat dat de allermooiste plek is. Nu lopen we opnieuw die weg naar voren. Ingrijpend, hartverscheurend en intens verdrietig. En toch ook opnieuw klinken daar liefdevolle woorden;

Jesaja 43 v 1: Ik heb je bij je naam geroepen. Je bent van mij!

So I kneel before You, God, I lift my hands cause You set me free. So I shout out Your name, from the rooftops I proclaim that I am Yours, I am Yours.
All that I am, I place into Your loving hands because I am Yours. I am Yours.
Songtekst: Rooftops – Jesus Culture

Veel te vroeg. Woorden schieten tekort.

-x- Mama van Dijk

Bron Foto: Pixabay.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lida 19 januari 2018 at 11:34

  Gecondoleerd en heel veel sterkte! Ik hoop dat jullie de ondersteuning van God echt mogen ervaren!

 • Reply Wendy 20 januari 2018 at 09:43

  Heftig zeg… gecondoleerd!! Heel veel sterkte en Gods kracht en nabijheid toegewenst!

 • Reply Lieneke 20 januari 2018 at 17:36

  Gecondoleerd en heel veel sterkte!
  Rooftops is een prachtig lied!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.