peuteruitspraken op mamablog mama van dijk
Peuter

10 x fantastische peuteruitspraken

Hoe vaak vergeet je ze niet, momenten waarop je zoon of dochter ineens iets zegt waar je zo ontzettend om moet lachen. Gelijk opschrijven! Vandaag een nieuwe post met de tien meest hilarische peuteruitspraken. Pak een espresso of een grote kop thee en plof op de bank voor wat ontspanning op Mama van Dijk.

Het is vorig jaar om precies te zijn wanneer ik een hilarisch kijkje geef in de anekdotes en uitspraken van mijn 2 jarige dochter. Inmiddels is er opnieuw een jaar voorbij gevlogen en worden we steeds weer verrast door haar lachwekkende uitspraken.  Vandaag in deze “10 x.. ” een kijkje door de ogen van mijn (bijna) driejarige meisje.

10 x meest hilarische peuteruitspraken / Anekdotes

1. Met kinderen worden deurknoppen op (o.a. de wc) deur bijna een must. Die krijgen ze tenminste niet zo gemakkelijk open. Ideaal. Helaas wijst de praktijk uit dat gekrijs buiten de deur ook niet zorgt voor een moment me time. Een van de redenen dat er daarom ook tijdens plaspauzes een paar ogen zijn die je nauwlettend in de gaten houden. Het is een doodgewone middag als ineens dochterlief naar de wc rent. Ze doet wat ze moet doen en kijkt me ernstig aan. “Oeps, ik heb ongesteld” Lachend valt mijn mond van verbazing open als zij vervolgens een maandverbandje uit een doosje grist en deze in haar broekje plakt. –uhh, jong geleerd is oud gedaan…  

2. Om maar even in hetzelfde genre te blijven. Het is dit keer de pop die eraan moet geloven. Terwijl zijn kleren met liefde maar enigszins wild van het poppenlijfje worden getrokken is het dochterlief die roept. “Mama, ze heeft gepoept, snel een luier” waarna ze vervolgd “Oh neeeee, mijn vinger aan de poep” –Het moederschap krijgt zo ineens een bepaalde lading, niet?

3. Het is een koude dag als menig bestuurder kiest voor een parkeergarage, wanneer een auto volgens dochterlief iets te dichtbij passeert is het Naomi die luidkeels roept “Wat zullen we nou krijgen” met een Amsterdams accent. –Oh my, om te brullen, wat een komiek!

4. Aan tafel met Tante Laura en Ome Ariël praten we veel Engels. Wanneer Ome Ariël op een zeker moment haar naam met Engelse klank als Nee-omi uitspreekt is het peuterlief die gefronst zijn kant op kijkt en daarna kort en bondig zegt “Naa-omi” -Ohh, dat hoofd erbij! 

5. Tijdens een ritje in de auto word er vaak een repertoire aan liedjes gezongen. De laatste tijd word ik vriendelijk doch dringend gevraagd mijn mond te houden. “Stil even, dit is mijn liedje” … “Dat weet je toch” -Ja mevrouw.

6. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn. Wanneer ik begin op te noemen waar ik dan vooral zo gek op ben krijgt deze opsomming ineens een bijzondere wending. Ik ben gek op de blauwe lucht, dan kunnen we zo fijn naar buiten, ik ben ook gek op de vogeltjes en op diertjes en autorijden en op jullie allemaal hé, vertel ik dochterlief. Het is dochterlief die verder gaat. “Jaaa mama is gek op vrachtwagens. En op bussen. En op fleur en op Naomi en op oma. Jaaa, Mama is echt gek” -Just telling, nou Bedankt schat, ik hou ook van jou. 

7. Minder hilarisch maar wel aandoenlijk is het als ik midden in de nacht na een huilkwartier van kleine Fleur, Naomi hoor roepen. Als ik bij haar kom blijkt er met haar weinig loos. ” Mama, zet mijn sterrenlampje maar bij Fleur ” –Smelt. 

8. Naomi eet met plezier een breaker leeg. Als ik haar vraag deze lege verpakking weg te gooien zegt ze me heel serieus ” Nou mam, jij doen, je bent een grote meid”. –Zei iemand daar iets over kopiëren? 

9. Mama wil dat niet meer zien! Ik tel tot drie dan kom je.. 1, 2.. (ik zorg niet pedagogisch dat die twee een seconde langer duurt).. “DRIEEE” gilt Naomi vrolijk door de kamer met haar handen in de lucht. –Duidelijk, dit werkt niet.

10. We maken een fijne wandeling door de buitenlucht en treffen het met de heerlijke beek die achter ons huis loopt. Terwijl we op het pad een man met hond treffen word dochterlief enthousiast. Hallooo-oooo……..! roept ze als een soort over enthousiaste kerstman. De man lacht en groet terug als Naomi haar zin afmaakt. “….HOND” -Voor de hond bedoeld, ik groet uit fatsoen en bedenk me dat die rozige blos op mijn wangen ook prima van de kou had kunnen zijn…

Peuters, ze kleuren je leven nietwaar?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.