kinderfeestje, taart, tips eerste verjaardag
verjaardag

5 x leuke tips voor een spectaculair kinderfeestje!

Kinderfeestjes, ik vind ze geweldig. De herinnering aan een prachtig feest, zo gaf ik eerder al aan, hoeft echt niet perse uitbundig en groots. Geef (jonge) kindjes een stukje cadeaupapier, een spekje en een ballon en ze behoren tot het meest gelukkige feestgedruis dat er binnenstapt. Tenminste, dat hoop ik. Toch geef ik graag een beetje extra aandacht aan een eerste verjaardag. Vandaag 5 leuke tips voor een spectaculair feestje.Eenmaal een mooie taart, helium ballonnen en een huis vol versiering bij de eerste verjaardag van de oudste, verdient de jongste dat natuurlijk ook. Alsof ze me ooit zouden afrekenen op het feit dat hun verjaardag niet gelijk zou zijn? Dat geloof ik niet. Never mind. Ik geniet zelf net zo hard mee. Of heel misschien wel een heel klein beetje meer.

Tip 1 – Taart

Zorg voor een heerlijke taart. Wekenlang van tevoren kan ik watertanden bij de gedachte aan de bestelde taart. Bij Janet’s taarten kochten we ook dit keer weer een eetbaar stukje kunst. De buitenkant was al net zo smaakvol als de binnenkant die voorzien was van botercreme en aardbeien. Dat mijn weegschaal de afgelopen tijd wat is doorgeschoten en mijn zoetverslaving toch opnieuw weer is geboren sinds de feestelijkheden nemen we even voor lief. We pakken gewoon weer door, langs de pepernoten en de qourmetschotels die te wachten staan.  Of het nu een gave zelfgemaakte taart is of een bestelde stapeltaart, het aansnijden, een kaarsje uitblazen en een liedje zingen is hier in huis toch wel de eerste bijzondere sfeermaker op het kinderfeest. 

 

 

Tip 2 – Decoratie

Decoreer in een leuk thema. In de afgelopen tijd, in de voorbereiding op de eerste verjaardag van Fleur, liep ik aardig wat winkels binnen. Wij zetten bij verjaardagen graag de eettafel vol met hapjes en drankjes, aan ieder de taak om daar op eigen tijd op los te gaan. Dit keer stonden onze twee grote glazen sapkannen (action) er ook weer. Kinderen tappen zo zelf hun sapje, een groot succes! Bij de Hema kocht ik bekertjes, bordjes, een tafelkleed en wat roze uitvouwbare papieren ballen om de boel mee te versieren. De Xenos heeft eveneens een leuke collectie voor een feestje met het thema Roze, Wit en Goud. Daar haalde ik de gouden 1 in diverse maten en kocht daar ook de slingertjes met kartonnen rondjes, perfect voor bij dit thema. VierMee maakte eerder al een persoonlijke verjaardagsslinger, die prachtig stond bij de ballonnen.

 

 

Tip 3 – Springkussen of andere leuke activiteit

Verzin een leuke extra activiteit. Wilde ik ook Naomi op de verjaardag van haar zusje de dag van haar leven geven dan ging ik dat zeker doen door het huren van een springkussen. We wonen dan wel in een nieuwbouwwijk. Een springkussen van 4 x 3 moest toch makkelijk passen? Na enig meetwerk kom ik tot de conclusie dat het zou moeten passen, de rest laat ik over aan manlief, denk ik dan nog. Bij Real adventure attractieverhuur huren we uiteindelijk heel last minute een springkussen en alleen al bij de gedachte dat die er komen gaat springt oudste dochter Naomi een gat in de lucht. De verjaardag vierden wij alleen s’ middags en dus kon zij in de ochtend alvast rustig genieten van het grote overdekte springgevaarte in de tuin, samen met ons natuurlijk. Die middag zo’n tien minuten voor de eerste gasten binnenkomen doe ik een poging de stekker in het stopcontact te duwen. Rond de middagslaapjes hadden wij hem maar even uitgezet. Geen erg lastige taak zou je zeggen. Terwijl manlief niet meer bijkomt door het feit dat zijn lieftallige vrouw niet eens een blower aan kan zetten komt hij te hulp geschoten. En dan, terwijl hij een dappere reddingspoging doet breekt een pin van de stekker af. Oops. We bellen Patrick van Real Adventure en die stapt binnen tien minuten opgewekt de tuin binnen. Net voor de eerste kleine en grote gasten aankomen is het feest weer gered. Uiteindelijk duikt menig mama en kroost het springkussen op en genieten we enorm van onze laaiend enthousiaste kinderen.

springkussen huren verjaardag kinderfeestje

 

Tip 4 – Heliumballonnen

Versiering, Slingers en ballonnen maken ieders feestje af. Voor de eerste verjaardagen vind ik de heliumballonnen geweldig. De kinderen meestal ook. Natuurlijk kun je ze zelf kopen en vullen met een pompje maar soms, of iets vaker, dient gemak de mens. We bestelde helium ballonnen bij big-balloon. Een bedrijf waar niets te gek lijkt als het gaat om creaties met ballonnen. Bij de kraamfeesten en eerste verjaardag van Naomi waren zij ook al van de partij. En alhoewel de levering iets later werd bezorgd door autopech waren zij nog ruim op tijd voor het feest losbarstte. Het leuke aan heliumballonnen is niet alleen de sfeer op het feest, wij kozen er namelijk voor om de ballonnen aan de uitgenodigde kindjes mee te geven. De dagen erna ontving ik diverse berichtjes en foto’s van vriendjes en vriendinnetjes die hun zwevende ballon met enthousiasme thuis een plekje hadden gegeven. Zo verlieten de kindjes die middag dus met een grote glimlach huize van Dijk, met aan de ene hand een zwevende roze witte of gouden ballon, in de ander een uitdeelzakje snoep. Dat brengt ons gelijk bij de volgende tip.

goud cijferballon 1

 

Tip 5 – Bedankjes

Bedankjes? Jazeker! Ik wilde het dit keer uitbundig vieren en waanzinnig afsluiten. En dus ging ik op zoek naar snoepzakjes of uitdeelzakjes. Als eenjarige kun je zelf nog moeilijk uitdelen maar Naomi, als trotse grote zus, natuurlijk wel.  Ik liet het gemak spreken en kwam terecht bij smartphoto.nl. Ik scoorde daar goedkoop 24 stevige transparante snoepzakjes en maakte met één van de vele ontwerpen een waanzinnig leuk kaartje met haar verjaardagsfoto erop. In het ontwerp schreef ik de tekst “Fleur” met daaronder “Bedankt”. Ik vulde de zakjes thuis met spekjes, een doosje rozijntjes, tum-tummetjes en kleine bananen snoepjes. Nog even het kaartje vastnieten en klaar! Een feestelijk afscheid van een onvergetelijke verjaardag.

bedankjes kinderfeestje verjaardag

 

Lachend zwaaien wij die middag onze kleine en grote gasten uit, terwijl zij met vermoeide glunderende blikken, gevulde buikjes en handjes vol snoepjes en heliumballonnen de weg terug naar huis vervolgen.

De eerste verjaardag, een geweldige herinnering. Wat maakt jouw feestje onvergetelijk?

Heb jij andere leuke verjaardag tips? Deel ze met ons in de comments!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marijke 28 november 2017 at 07:17

    Gefeliciteerd met Fleur! Leuke tips.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.