Feestdagen, verjaardag

checklist kinderfeestje, voorbereiding 3.0

Als een emotionele muts krijg ik die ochtend een inzinking. “Lieverd, ze is volgende week al jarig en ik moet nog zoveel voorbereiden!” gooi ik er bezorgd uit tegen manlief. Ik kan het bijna niet geloven dat ze bijna 3 jaar is. Dat haar laatste jaartje thuis, en daarmee ook ons allerlaatste jaartje in alle vrijheid is aangebroken. Ik krijg een brok in mijn keel. Mag het even, heel even allemaal wat minder snel gaan? Vandaag een heerlijke checklist voor een fantastisch kinderfeestje!

Uitnodigingen

De feestelijke voorbereidingen beginnen bij ons steevast met het maken van online uitnodigingen. Op instagram zag je de uitnodiging van Naomi al voorbij komen. Ik koos dit keer voor een (voor mij) onbekende webshop! Volgende week lees je daar meer over!

Verlanglijstje

Na het versturen van de uitnodiging komt de vraag natuurlijk al snel wat de jarige wil hebben. Wij maken daarom altijd een gezellig collage vol met leuke cadeautips in diverse prijscategorieën, deze sturen we rond als mensen ernaar vragen. Tegenwoordig heb je ook online verlanglijstjes waar je als feestbezoeker kunt aanvinken welk cadeautje je hebt gekocht. Zo digitaal zijn we hier nog niet.

Lees ook: Het leukste verlanglijstje van een driejarige 

Cadeau

Ik vermoed dat je zelf natuurlijk ook een prachtig cadeautje wilt geven? Komende zondag krijgt dochterlief van ons een prachtige “trapperfiets” zoals ze het zelf noemt. We scoorden hem op markplaats, ja ik ben zo’n moeder, een fantastisch mooie fiets voor een heerlijk prijsje. De fiets is amper gebruikt en dus als nieuw. Ik ben zo onwijs benieuwd naar haar reactie. Nu nog even een mooi inpakpapiertje eromheen en een waanzinnige strik.

Traktaties

Hoe leuk is het om na te denken over een traktatie voor op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, op school of gewoon voor de kindjes die het kinderfeestje van je zoon of dochter bezoeken. De stralende gezichtjes als zij het feest verlaten met een kleinigheidje, heerlijk toch? We kennen inmiddels de peren’molletjes vanuit de serie Luizenmoeder. Welke creatie maakte jij al eens? De traktatie van Naomi’s feestje op school en tijdens haar verjaardag zelf zie je ook volgende week!

Taart

Waar feest is, is taart. Voor de eerste verjaardagen van onze dochters hebben we gekozen voor grote fondant taarten. Tijdens de tweede verjaardag van Naomi werden dat bedrukte slagroomtaarten en bedrukte vierkante tompouces op een grote tafel vol lekkers. Dit jaar geen opdrukken of foto’s op taarten maar lekker word het zeker..

kinderfeestje, taart, tips eerste verjaardag

Versiering

In de loop van de jaren hebben we een grote kartonnen doos vol versiering verzameld. Met twee dochters en een assortiment aan stoffen slingers hoeven wij daar in elk geval niet snel de deur voor uit. Stoffen slingers zijn wat dat betreft natuurlijk ideaal! Bestel nog even een leuke cijferballon voor aan de muur en aan de voordeur en het feest lacht je toe. Vergeet natuurlijk de ballonnen niet. Je kunt ze natuurlijk zelf opblazen of je kunt kiezen voor heliumballonnen.

Sweet table/ zoete tafel/ candy bar

Je kunt het zo gek niet bedenken. Het kan allemaal. Ik kan me niet heugen dat ze vroeger (25 jaar geleden) de tafel omtoverde tot candy bar maar ik vind het met een huis vol kinderhandjes echt een verademing. Voor elk feest begint (kraamfeest, verjaardag/kinderfeestje) zet ik in huize van Dijk de eettafel tegen de muur en stal ik hem uit vol lekkere hapjes en drankjes. Inmiddels weten feestbezoekers hier dat het zelfbediening is en kunnen wij lekker meegenieten van alle gezelligheid. Maar wat zet je onder andere op zo’n zoete tafel? Denk aan; Sap kanen, rietjes, bordjes, bekertjes, vorkjes, taart(en), soesjes, cakejes, chocola, chipjes, nootjes, spekjes. Of kies voor; komkommer, tomaatjes, fruit en wraps en maak het feest wat minder zoet! Op instagram zal ik zondag een foto droppen van het resultaat.

Maak herinneringen

Of je groots viert of intieme dagjes creëert. Zing uit volle borst, geniet met volle teugen, omarm, dans en bewonder.  Maak herinneringen voor het leven met je kinderen en iedereen die je zo lief hebt. Zodat je straks heel bewust over je schouder terugkijkt en kan zeggen met een glinstering in je ogen;  “Het was prachtig, warm, liefdevol, een feestje.”

Maakt zich op voor herinnering 3.0, mijn kleine grote meisje bijna drie jaar!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.