Speelgoed

Waarom je een zandbak wilt aanschaffen

Wat is het toch fijn als je kinderen lekker in de tuin kunnen spelen. Heerlijk buiten, maar toch veilig bij huis. Je wilt echter niet dat je je tuin volledig moet veranderen in een speeltuin. Een zandbak is dan de ideale én oplossing die in vrijwel iedere tuin toe te passen is en veel speelplezier biedt. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over een zandbak in je tuin.

Materiaal

Zandbakken zijn in diverse kleuren, materialen, vormen en maten verkrijgbaar. Het is maar net wat het beste aansluit bij jouw tuin én wensen. Wil je graag dat de zandbak mooi opgaat in je tuin? Dan kun je kiezen voor een zandbak van hout. Let er in dat geval wel op dat het hout van de zandbak splintervrij is. Je kunt ook kiezen voor een plastic zandbak. Deze zijn doorgaans wat kleiner en bovendien een stuk eenvoudiger schoon te houden dan de houten variant.

Voor- en nadelen

Voordelen:

Zorgt voor uren speelplezier;
Stimuleert creativiteit;
Gaat goed op in de natuurlijke uitstraling van een tuin;
Speelgoed voor in de zandbak is relatief goedkoop.

Nadelen:

Het zand dient regelmatig ververst te worden;
Er zal zich al gauw meer zand naast dan in de zandbak bevinden;
Kinderen verspreiden het zand via hun kleding door het hele huis;
Katten vinden de zandbak ook aantrekkelijk om hun behoefte in te doen.

Plaatsing

Plaats een zandbak niet op een willekeurige plek in de tuin, maar denk hier van te voren goed over na. Met name wanneer je jonge kinderen hebt, is het wel zo prettig om ze in het zicht te kunnen houden. Daarnaast is het belangrijk dat de zandbak niet in de volle zon wordt geplaatst. Een kinderhuid is namelijk behoorlijk kwetsbaar en verbrand snel. Halfschaduw is de meest optimale positie, zo wordt het zand namelijk wél redelijk snel droogt na een regenbui. Breng op de plek waar je de zandbak wilt plaatsen eerst een laag worteldoek aan, zodat je geen last hebt van wortels in de zandbak.

-x- Mama van Dijk & partners

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.