Kinderfiets, 10 inch, 12 inch, leren fietsen, zijwieltjes
Dreumes, Peuter, Speelgoed

Speelgoed favorieten – dreumes en peuter

In huize van Dijk zou enkel monochrome of houten speelgoed te vinden zijn beweerde ik drie jaar geleden stellig. Het moest vooral prachtig en duurzaam zijn. Speelgoed zonder felle kleuren en eindeloze herrie bij het indrukken van knopjes. Met die gedachte loop ik lachend de zoldertrap op. Op mijn heup rust een gigantische mand vol plastic gekleurd speelgoed. Boven aangekomen wissel ik één en ander om waarna ik met een mand vol ander speelgoed in dezelfde categorie “plastic en herrie” mijn weg naar beneden kan vervolgen. Ergens is het mis gegaan zou je denken..

Speelgoed favorieten

Vandaag deel ik met liefde de speelgoed favorieten van onze meisjes. Vroeg of laat zul je toch overstag gaan en dan kun je natuurlijk maar beter goed geïnspireerd zijn.Wat hebben ze tegenwoordig veel voor kinderen! Inmiddels spelen Naomi (3) en Fleur (1) hier vaak met hetzelfde speelgoed. En dat is met twee meiden natuurlijk wel erg makkelijk. Om maar even niet in te gaan op het “samen spelen, samen delen” ritueel.

Poppen

quinny maxi cosi, poppenwagen, speelgoed peuter, dreumes

Het meest favoriet is hier toch wel de poppencollectie. Beiden kregen voor de eerste verjaardag een zachte babyborn. Inmiddels hebben we allang gezinsuitbreiding en wonen hier nu ook Roos, Sophie, Noa, Evy en Thijs. En alhoewel popje Noa nog maar één been heeft en popje Thijs ineens een jongen werd na een blauw verfbad van zijn poppenmoeder zijn ze allemaal geliefd.

Quinny

Op de kamer van Naomi staat een hoekje met o.a. een poppenstoeltje en een poppenbedje.  Beneden staat de serie van quinny te pronken. Een maxi cosi/kinderstoel en poppenwagen/buggy uit dezelfde collectie. Naomi kreeg de poppenwagen voor haar 3e verjaardag maar ook Fleur (1) speelt er al graag mee.

Wagenpark

smartbike, bandits, wagenpark, mamablog, baby en peuterkledingBijna dezelfde vrachtwagen als papa, een step, loopfiets, driewieler, grote meidenfiets of kleine meidenfiets. Een fiets met zijwieltjes, zonder zijwieltjes, twee wielen, drie wielen of toch vier wielen. Het wagenpark is de afgelopen jaren flink gegroeid. Voorlopig hebben ze genoeg keus. Fietsjes zijn niet alleen leuk maar ook heel goed voor de motoriek. Naomi die hypermobiel bleek had dan ook vooral baat bij loopfietsjes. Ik vind dit voor verjaardagen altijd een grote hit. Een fiets of trapper/loopauto dus! Voor Fleur kochten we in november de bandits and angels smartbike 4in1. We lieten er online voor een paar euro een tasje bijmaken met haar naam erop. Te leuk!

Yipeeh Liberty meisjesfiets

Naomi kreeg voor haar verjaardag van ons een echte fiets. Ondanks de zijwieltjes heeft ze nog steeds lichte voorkeur voor haar andere fietsjes. Ik denk dat het vooral weer mooi weer moet gaan worden. Dan zal ook het buiten fietsen in de buurt vast een feestje zijn.

Treinbaan

bigjigs, roze treinbaan, mama van dijkIk ben verliefd op collecties. Om de boel nog enigszins in toom te houden breid ik liever een collectie uit dan steeds met andere items aan te komen. Er zijn mensen die ladingen vol duplo, LEGO of andere dingen verzamelen. Wij zijn hier gek op o.a. bigjigs! Dit merkje heeft zo’n mooie collectie treinbanen. Op zoek naar een girly variant kwam ik destijds dan ook bij hen uit. De meisjes genieten ervan als ik samen met hen op de grond neerstrijk. En ik word helemaal blij van die rustige kleurtjes zonder plastic en herrie. Al maken we dat laatste natuurlijk zelf wel.  

Knutselen

“Jaaa!” Stuiter. Stuiter. Mijn peuter springt op terwijl haar kleine zusje het enthousiasme op eigen wijze probeert te kopiëren. We gaan knutselen, jippie! Ik haal een grote plastic bak uit de kast waar alle attributen liggen opgeslagen voor een geslaagd tafelmomentje. Kleien, feest! Kleuren, leuk! Verven, yes! (Lees: “Oh no! Ze willen weer verven!”) Een groot tafelkleed verhuld onze teakhouten eettafel van 2 meter. Terwijl ik de eerste klodders door de lucht op mijn houten vloer zie belanden kijk ik naar twee glunderende kinderen. “Leuk hé, mama!” Yes! beantwoord ik opgewekt.

Wij gebruiken voor het kleien de klei van Play-Doh. Verfspullen voor kinderen maar ook Play-Doh klei scoor je tegenwoordig gewoon bij de Action. Ideaal!

Anders nog iets?

Little people, blokken, boekjes, knuffels, karretjes, nog meer barbie en poppen attributen, een peuter tablet en meer. Deze liggen dan ook bij het openslaan van de kastdeuren direct voor je voeten. Of staan zogezegd in manden door het hele huis. Dat vinden wij inmiddels niet erg. Dat zouden we 3,5 jaar geleden alleen maar heel bijzonder hebben gevonden!

Wat is er bij jullie favoriet?! Brandweerman Sam? Nijntje collectie? Een favoriet spelletje of..?

-x- Mama van Dijk

*Dit bericht bevat een promotie i.s.m. Babyenpeuterkleding.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Emma 9 april 2018 at 22:27

    Favoriet zijn hier boekjes en alles wat met de brandweer te maken heeft. Maar zelfgeknipte ‘muntjes’ van karton in een portemonneetje, das ook fantastisch!

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.