Lifestyle

Tips om gezond te eten met een klein budget

Gezond eten enkel bestemd voor degenen met een flinke portemonnee? Integendeel! Een boodschappentas vol gezonde producten hoeft absoluut niet duur te zijn. Lees hier tips om gezond te eten met een klein budget.

Ga naar de markt

Op de markt zijn goedkope en eveneens super verse producten te verkrijgen. Bovendien willen marktkramers niet met overschot blijven zitten en verlagen ze vaak hun prijzen tegen het einde van de dag. Hoe later je gaat, hoe beter de koopjes.

Verspil geen voedsel

Koop niet onnodig veel in en bewaar je producten juist. Zo hoef je geen voedsel te verspillen. Groenten die bijna vergaan? In een soep of pastasaus zijn ze vaak nog prima te gebruiken. Een wekelijkse kliekjesdag helpt ook.

Skip voorgesneden producten

Voorgesneden vlees, groenten en fruit zijn meestal veel duurder dan het ongesneden product. Met een klein beetje extra werk, spaar je een hoop centen uit.

Minder vlees en vis

Vlees en vis zijn prijzig. Vervang het een paar keer per week door eieren, peulvruchten of gezonde visjes uit blik. Je zult zien dat je een hoop geld bespaard.

Meer groenten

Groenten zijn gezond. Zorg dan ook dat groenten de hoofdrol krijgen in je gerechten. Ga vaker voor een lekker groente recept, met twee (of meer) soorten groenten. Kies voor groenten uit het seizoen, die zijn betaalbaar.

Check je voorraadkast

Ga voordat je boodschappen gaat doen, nog even na wat je al in huis hebt. Dat scheelt weer in de boodschappenkosten. En wie weet biedt het ook nog eens inspiratie.

Gebruik je vriezer

Kook grote(re) hoeveelheden en vries restjes in voor als je het eens te druk hebt om te koken. Koken in grotere hoeveelheden is relatief goedkoper en het scheelt je later weer werk.

Plan vooruit

Neem aan het begin van de week de tijd je maaltijden te plannen. Zo kun je de kosten van een week eten veel beter inschatten. Maak bovendien een lijstje als je naar de supermarkt gaat. En houd je daar ook aan!

-x- Mama van Dijk & partners

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.