Christelijke mamablogger, mamablog, meisjesmama
Businesstalk, Mamablogger, Persoonlijk

Was ondernemen de juiste keuze?

Afgelopen jaar in mei ging ik naar de kamer van koophandel. Een bezoekje dat niet meer bleek dan een simpele toevoeging aan een register. En toch zat ik met ietwat knikkende knieën aan het bureau. Spannend, die eerste stap..

Het begon allemaal in juli 2015 toen mijn wereld als vrouw veranderde naar dat van een moeder (en vrouw inéén). Ik begon te schrijven en wist op Moederschap en Lifestyleplatform Mamavandijk harten te raken. Mensen haakten aan en bleven, jaar in jaar uit, volgen. Ook steeds meer bedrijven wisten Mamavandijk.nl te vinden voor de promotie van hun producten. Bijzonder!

Een volgende stap

En toch voelde dat nog niet goed. Ik verdiende een voorzichtig centje bij en wilde mezelf klaarstomen voor de volgende stap. Ik wilde mijn geliefde gezin iets teruggeven voor de tijd, de passie en de liefde die ik gaf aan het platform. Ik droomde over een platform én business dat nog steeds ten alle tijden zou gaan over het leven als moeder. En dat jou als lezer daadwerkelijk iets bracht. Van een glunderende glimlach van erkenning tot een traan van herkenning.

Een platform dat beter vol te houden was in samenwerking met bedrijven, als ondernemer. Zodat ik mijn kinderen vanuit huis kon (op)voeden en de passie als moeder, als christen, als coach en als schrijver in stand bleef. Nooit zou verdwijnen.

Met knikkende knieën

Met knikkende knieën zocht ik naar dat wat ik nodig had om mijn bedrijf als content creator en mijn inmiddels andere bedrijven de Saviorscrown (een 4 jaarlijkse instacursus rondom geloofthema’s) én de Sportchallenge (die ik samen run met een vriendin) tot een succes te maken.

Ik speurde rond op verzekeringssites, keek naar bedrijfsverzekeringen en vroeg me af wat ik als ondernemer kon gebruiken. Had ik bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’er nodig? Als je in loondienst werkt en ziek wordt, ontvang je alsnog een inkomen. Maar als zzp’er is dat niet het geval. Wat paste er daadwerkelijk bij mijn bedrijf? Ik ging op onderzoek uit.

Ik zocht naar informatieavonden en las flyers rondom cursussen voor ondernemers. Ik vroeg me bij elk onderwerp serieus of ik dit wel kon. Wat er daadwerkelijk nodig was om de stap te durven maken. Nu besef ik dat deze gedachten rusten op de spanning van het onbekende. –Oh darling, did you know.

Het stelt allemaal echt(!) niet zoveel voor als je de juiste mensen om je heen hebt voor je vragen. Denk aan een verzekering die past bij jouw bedrijf of een goede accountant die je helpt bij al je administratieve onduidelijkheden. Aanrader!;)

Ondernemersbloed

Ondernemersbloed zit overduidelijk in de familie aangezien hier niemand werkt voor een baas. Ok, dat is niet helemaal waar, mijn moeder werkt in dienst van mijn vader binnen het kachelhuus dat zij al 12,5 jaar runnen;). Een kleine voorsprong kun je het noemen. Papa gaf me dan ook het vertrouwen dat het allemaal wel goed zou komen. En met een leuke achterban aan bedrijven zou er naast wat administratieve verplichtingen voorlopig niets veranderen.

En dus schreef ik in mei dit jaar “Wilma van Dijk” in, zodat alle bedrijven die ik wilde runnen daar zonder moeite onder konden vallen. Een dankbare stap waar ik na 3 kwartalen met heel veel plezier op terug kijk. Geen seconde heb ik mijn werk als Verpleegkundige gemist al zal het contact met deze kwetsbare doelgroep me altijd aan het hart liggen. De vrijheid om zelf mijn weekplanning te kunnen maken naast mijn gezin is me zoveel waard geworden.

Bedankt!

Dit alles kon ik overigens niet zonder jou.

Door jouw steeds terugkerende bezoek aan deze website kan ik doen wat ik nu doe. Schrijven vanuit het hart, met passie en enthousiasme. Bedankt lieve lezer, voor jouw aanwezigheid het afgelopen jaar en ik hoop dit jaar opnieuw. Voor de betrokkenheid, de ontroerende, lieve en mooie reacties. Ook naar elkaar toe. Ik zie er naar uit om te delen wat er dit jaar op de programma staat!

Bedankt vanuit het hart!

Meer lezen over ondernemen en bloggen? Je leest het hier.

-x- Mama van Dijk (& Family)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.