mama van dijk, review, kastanjehoeve, mamablog, mooi drenthe
Lifestyle, Mamablogger

Vraag en antwoord: Hoe verdien ik geld als blogger?

Dit is een vraag die jou als blogger vroeg of laat gesteld wordt. Ik beantwoord hem met liefde. Vooral toen ik stopte met mijn baan in de zorg was een inkomensmodel rondom dit Moederschap en Lifestyleblog nog ver te zoeken. Hoe is dat nu? Ik praat je bij over de financiële kant van bloggen. Geld verdienen met bloggen? Hoe dan?

Laat ik allereerst helder wezen. Netwerken is belangrijk. Ik zou het bijzonder vinden als het je zonder lukt. Wanneer je uit het niets begint met je blog/website zul je toch echt eerst moeten werken aan een netwerk van bezoekers (wat bedrijven betreft het liefst een heleboel) voor je samenwerkende partners de hand kunt schudden.

Maar moet je dan overal op inspringen? Je naam van de daken schreeuwen en bedrijven plat mailen? Is een optie uiteraard maar over het algemeen kun je het beter iets subtieler aanpakken. Die mailtjes komen namelijk vanzelf zodra bedrijven zien dat je goed vindbaar bent én een achterban hebt óf dit kunt aantonen. En dus raad ik je aan gewoon te beginnen met schrijven als dat een passie van je hart is, dan komen de bezoekers vanzelf. Echt!

Samenwerken

Op Mamavandijk.nl zijn er meerdere vormen die leiden tot inkomsten. Feitelijk is alle liefde en aandacht die ik in de website steek nog steeds te zien als een uit de hand gelopen hobby. Immers, van écht bedrijf met bijbehorende verplichtingen is nog(!) geen sprake. Maar ook dan kun je geld verdienen en ik vertel je vandaag graag hoe.

Er zijn samenwerkingen in de vorm van geschreven artikelen door mij, voor de klant. Dat zijn vaak de artikelen waarin ik schrijf over een product, bedrijf of website. Deze vorm van samenwerken kan op verschillende manieren worden uitbetaald. Soms met shoptegoed of het product of entree ter review, weer andere keren middels betaling. In het artikel is overigens altijd te lezen wanneer het artikel een samenwerking is. Naast dat ik dat verplicht ben te vermelden, voelt dat tegenover jou als lezer eerlijk en open.

Persoonlijke schrijfopdracht

Daarnaast zijn er inkomsten uit schrijfopdrachten, gedichten voor kaarten, nieuwsbrieven, blogartikelen voor andere websites en het verzinnen van leuke campagnes.

Advertorials

Onder advertorials verstaan we in blogland de geschreven teksten die door een andere partij zijn aangeleverd. Achter de schermen wordt een aanvraag ingediend (vaak) per mail waarna ik beslis of dit past binnen de doelgroep, interessant is om te lezen en een bijdrage levert aan dit platform. Als dat zo is ga ik aan het werk en stuur ik de samenwerkende partij een preview van het ingeplande artikel met bijbehorende kwitantie.

Advertentieruimte

Om de kosten ,die de investering in een website met zich meebrengen, te drukken zijn advertentiemogelijkheden op de website altijd een fijne basis. Een van onze nieuwste samenwerkende partner is HEMA Nederland. Iets waar we trots op zijn! In desktopversie zie je rechts bovenaan de banner ervan. Op je telefoon scroll je iets verder naar onder waar je de advertentiebanner kunt vinden. Een advertentie staat voor een vooraf besproken prijs én tijd online.

Commissie

Dan is daar ook nog de commissie. De wat? Commissie ja! Voorbeeld: Bestel jij online iets bij HEMA dan kun je dat voortaan doen via de website van Mama van Dijk. Je vraagt je af hoe dat werkt? Wanneer jij tijdens je bezoek aan Mama van Dijk klikt op de advertentie banner van HEMA en daadwerkelijk iets besteld dan betaald HEMA Mama van Dijk commissie. Een klein percentage van jouw bestelling stoppen zij dus niet in eigen zak, maar dragen dit af aan Mamavandijk.nl. We noemen dit ook wel affiliate.

Zo mag ik dus samenwerken met diverse grote namen waaronder ook BOL.com. Wil jij je favoriete bloggers af en toe helpen, scoor je product dan via zijn of haar website. Je vind de banner vaak aan de zijkant van de pagina of onderin de footer (even scrollen). Als ik iets bestel op BOL.com bezoek ik altijd even de websites van een collega blogger. Voor jou een kleine moeite voor de blogger een groot gebaar.

Netwerken en connecten

En mede daarom is het netwerk zoals ik eerder al beschreef in dit artikel zo belangrijk en fijn! Want als jij een betrokken netwerk hebt dat geregeld je website een bezoekje komt brengen, met plezier met je meeleest en af en toe zelfs even doorklikt. Dan ga je opvallen, samenwerkingen aangaan en inkomsten genereren.

En wat betreft dat “van de daken schreeuwen”? Dat mag op zijn tijd best een beetje maar dan wel met liefde, een vleugje lef en een heleboel passie. Voor de ondernemer in jou, jij bent je bedrijf! Maak connecties. Straal het uit! Vertel erover. Je enthousiasme zal onthouden worden. Ga aan de slag en wie weet wat je te wachten staat!

Wat voor werk doe jij met liefde en een heleboel passie?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Mirjam 15 oktober 2018 at 07:05

  Young adults schrijven doe ik met veel liefde en passie! Superleuk dat je een uitlegt hoe geld verdienen met bloggen nu precies in z’n werk gaat. Ik lees je blog altijd met veel plezier, ook al ben ik zelf geen mama 😉
  Groetjes,
  Mirjam

  • Reply Mama van Dijk 15 oktober 2018 at 11:21

   Ha Mirjam, wat leuk dat je reageert. Tof dat je met zoveel plezier meeleest. Schrijven ook jouw passie dus?❤ -x-

 • Reply Aritha 15 oktober 2018 at 15:20

  Ja, hier ook: young adult. Ik vind het heel leuk om te lezen deze blog. Helemaal nieuw voor mij.

  • Reply Mama van Dijk 17 oktober 2018 at 22:37

   Ahh wat tof! Bedankt voor je reactie en heel erg welkom! -x-

 • Reply Olivia 15 oktober 2018 at 20:57

  Heel fijn om te lezen dit ? Dankje voor het delen ? had hier vragen over die nu beantwoord zijn !

  • Reply Mama van Dijk 17 oktober 2018 at 22:36

   Zo leuk! Graag gedaan! -x-

 • Reply Annemiek van Rossum 16 oktober 2018 at 17:38

  Ik ben recent gestart met een nieuw babymerk
  : BabyBird! Superleuk, spannend, inspirerend, creatieve gevoelens ontlokkend en bruisend. Wat is het tof om zelf iets te creeeren en neer te zetten. Applausje voor jou in ieder geval!

  • Reply Mama van Dijk 17 oktober 2018 at 22:36

   Jaaa zo leuk! Ik zag het! Doe me gerust een persberichtje als je weer een stapje verder bent;) info@mamavandijk.nl -x-

 • Reply De zoektocht naar een kinderbijbel voor jonge kinderen - Mama van Dijk 28 november 2019 at 10:24

  […] onze samenwerkende partner Bol.com Mama van Dijk commissie. Geld verdienen met bloggen? Je las er hier al eerder […]

 • Reply Was ondernemen de juiste keuze? - Mama van Dijk 13 januari 2020 at 05:33

  […] lezen over ondernemen en bloggen? Je leest het […]

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.