Samenwerken met een mamablog, tarieven en voorwaarden, christelijke mamablog, mama van dijk
Mamablogger, Moederschap

Samenwerken met een (mama)blogger?

Hier las je er al eerder over. Hoe het zat bijvoorbeeld. Hoe de vork in de steel zit rondom samenwerkingen. Hoe dat werkt zo’n blog én het verdienen van geld. En wat erbij komt kijken. Vandaag haken we nog even in op dat samenwerken met een mamablog. Want in het hele bloggersverhaal lijkt er af en toe iets onduidelijk te zijn..

We kennen vast allemaal enkele bloggers. Gewone mensen, moeders, families, of vrienden die starten met een kanaal op social media. De éen om de wereld een beetje meer style te geven. De ander vooral om wat liefde bij te brengen. De ander weer voor een portie familiegevoel, weer een ander voor een smakelijke lach. Bloggers dus in verschillende soorten en maten.

What?!

Of het nu gekoppeld is aan Youtube, Facebook, Instagram of Pinterest, allemaal vertellen zij een uniek verhaal, content creators op een eigen gebied vol passie, zo hoop ik. Op dit Moederschap en Lifestyleblog krijg ik regelmatig de vraag over publicaties. En soms zelfs in de trant van:

“Wil je ons product gratis ontvangen? Dan willen wij 700 woorden, een rits linkjes én een lading positiviteit.”

Lieve mensen, dat is niet hoe de ‘markt’ werkt. Sterker nog, dat is hoe de bloggerswereld verpest wordt. Natuurlijk vinden bloggers (of de kinderen ervan) cadeautjes ook leuk. En met een aantal vaste bedrijven werken ook wij inderdaad met dit zogenaamde barterdeal fenomeen. Bedrijven als bijvoorbeeld Hemd voor hem én Vtech zijn in ons geval van waarde.

Zo steken zij van HemdvoorHem manlief geregeld in het nieuw en kreeg hij afgelopen maand nog een prachtige boxer en tshirt van schiesser (ondermode) opgestuurd. Kennen jullie het verhaal al van de chauffeur die zijn ondergoed vergat. Dat zal niet meer gebeuren, vermoed ik.

En ook de meisjes worden met enige regelmaat verwend met een cadeautje van Vtech. Zo ontvingen zij recent nog de nieuwste auto’s van de toet toet collectie. De ambulance en de brandweer maken hier in het echt altijd veel indruk. Inmiddels leren ze door de auto’s Amir en Bart een leuke link te leggen. Interactief spelen dus! Superleuk. We zijn erg dankbaar voor alle partners die elke maand weer het vertrouwen hebben en de waarde zien van het bedrijf. De kracht achter social media.

mamablog, samenwerken

Barterdeals?

In de bloggerswereld spreek je van een barterdeal wanneer je werkt voor een product zonder daar geld voor te krijgen. En natuurlijk is het soms ook een kwestie van gunnen en liefdevolle shoutouts op zijn tijd, gewoon omdat het leuk is en kan.

Bij mamavandijk.nl zijn deze partners zijn dan wel gekoppeld aan ons platform voor langere tijd. Dat is hoe het werkt. Geen eenmalig pretpakket voor levenslange reclame en hard werken dus. Maar een samenwerking waarbij beide partijen elkaar in het zonnetje zetten, echt iets voor elkaar betekenen dus. Zó kan een barterdeal zomaar van waarde zijn voor allemaal. Mét enthousiasme en passie.

Het gaat om echte passie, puur enthousiasme, geen klakkeloos binnenhalen van muntstukken. Dan raad ik je zeker niet aan om te beginnen. Immers, ze pikken je eruit, sneller dan je lief is.

Hard werken

Vele bloggers hebben er niet voor niets hun werk van gemaakt of moeten stellen dat het creëren van content een ietwat uit de hand gelopen hobby is geworden. Ja, er valt geld te verdienen met het delen van jouw verhaal, jouw passie en talenten. Je las er hier al eerder over. Voor mij betekent mamablog, ook wel moederschap en Lifestyleblog, Mama van Dijk veel. Het is in de loop van de jaren een prachtig platform geworden waar iedere maand duizenden voornamelijk vrouwen herkenning en erkenning vinden rondom het moederschap en daarbuiten.

Het onderhouden kost geld en energie, een heleboel passie en plezier. En soms is daar een kleine frons boven de ogen en een beetje buikpijn. Want ze zouden eens moeten weten, hoeveel aandacht en liefde erin gestoken wordt..

Samenwerken?

.. Wat ontzettend leuk! Stuur u graag de voorwaarden en tarieven.

.. Maar daar hebben we geen budget voor.

.. Excuses voor het ongemak, ik heb graag ook iets op mijn brood.

Mamablog Mama van Dijk staat altijd open voor samenwerkingen die voor beide partijen van meerwaarde zijn. Of het nu gaat om een banner of een los artikel, een promotie voor langere tijd en betaald of niet. We praten samen graag over de mogelijkheden. Maar wél eerlijk en naar waarde.

Harde werker, jij bent van waarde.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.