geld en geloven, oog van de naald, christelijk mamablog, mama van dijk
geloof

Bezit, honderdvoudig.

Gekscherend noem ik ze wel eens zo. Mijn bezit. Het blonde en het donkerharige meisje. Die donkerharige papa eveneens. Mijn bezit. De tafel waaraan ik zit. De laptop waarop ik schrijf. Mijn huis. Fietsen. Bed. Auto. Motor. Mijn bedrijven. Mijn bezit.

Het is ochtend. Pak ‘m beet rond de klok van 11. Buiten is het guur. De bomen zijn kaal. Ik heb het koud ondanks de vloerverwarming ingesteld staat op 20,5. Een dikke sjaal en vest weten het behaaglijker te maken deze morgen.

Voor me een leeg virtueel papier. De geloofsrubriek voor aanstaande vrijdag in de startblokken. Een opkomende steek in mijn hoofd doet me herinneren aan de bril die in de kast ligt. Snel zet ik hem op. Nog meer bezit. En terwijl ik staar naar het scherm en de wereld even stil lijkt klinkt de vraag in mijn hart. Heer, gebruik mij vandaag. Schrijf de woorden die U wilt dat ik delen zal. En dan gebeurt het opnieuw.

Het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan

En zo vallen deze woorden uit Marcus 10 recht in mijn hart. Ergens schrik ik ervan. Er volgt een traan over mijn wangen. Ergens doen de woorden me een beetje zeer aan het begin van het nieuwe jaar waar de focus binnen mijn bedrijven, en wellicht herken je dat persoonlijk, op scherp staan.

Wanneer ik de vraag met een “Waarom dit” beantwoord in mijn hart zie ik de rode postcodeloterij truck voorbij denderen in gedachten. Ik zie glunderende gezichten van winnaars, ik zie hoe ik met verwondering bedacht wat ik met dat geld zou doen. Ik zie hoe ik op de bank scrolde door het aanbod van waanzinnige campers en de reizen in gedachten het liefst bijna wekelijks uitstippel. Ik zie hoe ik oprecht geniet van het kopen van nieuwe spullen. Ook al deed ik dat voor mezelf bijna nooit.

Ook al weten we allemaal dat geld het leven ten diepste zoveel makkelijker maakt. Het zal de rijkdom die je mag ervaren in je hart nooit kunnen vullen. Want jij bent Gods bezit. Jouw programma van het leven is ingesteld op de Liefde. En misschien voel je dat niet zo. Misschien ervaar je druk, voel je neiging te moeten presteren voor alles om je heen. Of misschien weet je elke week niet hoe je het redden moet. Voor je gezin. Voor je zieke partner. Voor je studerende kinderen. Voor het kindje dat groeit in je buik.

Mijn hart gaat uit naar lieve vrouw, lieve moeder. Terwijl tranen mijn ogen vullen lees ik verder waar Marcus 10 in mijn hart begonnen was.

Marcus 10 vers 28: Jezus zei; Ik verzeker jullie iedereen die broers of zusters, moeder, vader of kinderen, huis of akkers, heeft achtergelaten omwille van Mij en het evangelie, zal het honderdvoudige ontvangen.

Jij wordt gezien. Vandaag, Gisteren. Morgen opnieuw. Jouw leven is bij Hem van waarde. Want jij bent Zijn bezit. Gemaakt, in het verborgen. En daar, Hij kende jouw naam al. Volg. nee, geen likebutton, maar gevouwen handen.

Hier ben ik Heer. Help me te zien wie ik ben in U. Help me U te volgen, vandaag.

Amen.

-x- Mama van Dijk
Worstel jij met dit thema, schroom niet, reageer -> info@mamavandijk.nl.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.