nayomi vertelt op chr. mamablog, over adoptie, en de wachtlijst
Adoptie

Vier jaar in adoptieland

Mijlpaal 4 jaar in adoptieland. Als jullie dit lezen is het inmiddels vier jaar geleden dat wij onze eerste stappen zetten in de wereld van adoptie. Op 4 december 2015 deed ik de brief op de post met daarin onze aanmelding..

Het hart verbonden met Thailand

Deze brief ging naar de Stichting Adoptievoorzieningen en niet lang daarna kregen wij bericht terug dat onze aanmelding geregistreerd was en kregen we ons BKA nummer (dit nummer blijft bij je de hele procedure). Een kleine mijlpaal vind ik het toch wel deze vier jaar in adoptieland. Wat is de tijd voorbij gevlogen en wat hebben we al veel stappen doorlopen op weg naar onze Thaise mini.

Deze maand staat in het teken van gezelligheid, van het Sinterklaasfeest en voor mij het mooiste van december het feest van het Licht en toch vieren we het nu ‘’anders’’ als toen we vier jaar geleden de envelop op de bus deden. Toen wisten we nog niet hoe het adoptietraject zou gaan lopen en of we überhaupt toestemming zouden krijgen om te adopteren.

Slechts het wachten op de telefoon

En nu vier jaar verder hebben we de toestemming om een kindje te adopteren en is het alleen afwachten tot wanneer de telefoon zal gaan rinkelen. December is ook de maand dat we vijftien maanden op de wachtlijst staan, we hebben het er samen steeds vaker over wanneer de telefoon dan eindelijk zal gaan rinkelen want wat kijken we er naar uit om samen een gezin te vormen. Iedere maand die we wachten op jou is ook weer een maand korter zo proberen we het nu te zien.

De maximale wachttijd is drie jaar geeft Wereldkinderen aan en daar hebben we nu 15 maanden van gehad. Vier jaar geleden toen we de envelop op de bus deden konden we alleen nog maar dromen van de toestemming om te mogen adopteren, bijzonder hoe we in de afgelopen jaren gezegend zijn in dit traject door onze Hemelse Vader.

Ik heb al vaker geschreven hoe het lied van Sela; “Ik zal er zijn” zo troostend en hoopvol is, God heeft zelf beloofd dat Hij met ons mee zal gaan op de weg die we gaan. Ik zie het als een stukje genade dat we zo rijk gezegend zijn op ons adoptiepad en ik ben er van overtuigd dat God op Zijn tijd en Zijn eigen wijze ons gebed om de vervulling van onze kinderwens wil verhoren.

Stiekem hadden we wel gehoopt dat er inmiddels positief nieuws zou zijn maar dat is er helaas nog niet. Voor nu wil ik jullie lieve lezers hele fijne en gezegende kerstdagen toewensen en een mooi en liefdevol 2020. Ga met God dan zal Hij met jullie gaan.

Hier lees je meer over het adoptietraject. Nayomi neemt ons maandelijks mee op deze intense reis door het adoptietraject..

Liefs, Nayomi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.