Koning Jezus is geboren, kerst, christelijk mamablog, mama van dijk
Feestdagen, geloof, Kerst

Meer dan de boom..

KERST – “Jezus is er nu nog niet mam. Hij moet nog geboren worden.” Ha, ik sla een arm om mijn peuter en kleuter heen. We leven toe naar Kerst en dát maakt wat los. Ook binnen ons gezin..

Moraal van..

Terwijl ik de hersens van mijn ernstig nadenkende kleuter bijna hoor kraken vertel ik over de geboorte, de verjaardag, van Jezus die we bijna vieren, het lijkt haar weer wat meer duidelijkheid te geven. Rust.

Maar.. vult ze nog even aan; Waarom een boom en geen slingers?

Die avond daarvoor laat ik de boel even de boel. (Lees: ik laat mijn vloer even plakken en laat ook mijn wasmachine even met rust.) Samen met de man des huizes neem ik plaats op de bank. Terwijl hij na 10 minuten zijn ogen sluit voor een halve winterslaap kijk ik een ietwat foute kerstfilm af. Ondanks het wereldse tintje ,zoals je het gerust kunt noemen, bleef moraal van het verhaal me mij. En uitte het ook nog in dit blog.

Virtuele arm om je heen

Misschien heb jij dit jaar stress. Op dit moment wellicht. Een kerstboom die naar beneden kwam vallen door een speelse kat/peuter of puber. En dat terwijl je dit jaar nog wel wilde gaan voor glazen ballen. Een kerstlijstje op school waarvoor je uren in de keuken moe(s)t staan omdat je het zo graag goed wil doen. Een paar halen in een panty die nodig nog even vervangen moet worden. Kerstversjes die moeten worden gestampt. Een tafelkleed dat je hoog nodig nog moet strijken. Zeven blousejes eveneens. Het servies uitzoeken. Kerstcadeaus. De beste wijn. Nieuwe batterijen voor alle kerstversiering omdat het aan een halve maand aan staat. Tja, en dat na alle Sint drukte. Over het algemeen smachten moeders deze week massaal naar het startsein van de vakantie. We snappen inmiddels waarom.

Maar moeder.. Mag ik je deze week ook, of laat ik zeggen op dit moment, even een virtuele arm om de schouder slaan? Het gaat alles behalve die perfecte boom, de leukste outfit of het beste kerstmaal. Kerst gaat over Jezus. De geboorte van onze Koning. De redder van deze wereld. Daar mag een heleboel omheen gevierd worden maar laat deze bijzaken niet de hoofdzaak worden.

Onze Koning Jezus is geboren!!

En moeder, of je aan komt met een familiepack kant en klare poffertjes of uren in de keuken staat voor een luxueuze groenteprikker met varkenshaas voor het kerstdiner op school. Meer dan versiering, eten of de boom. Onze redder Koning Jezus is geboren. Daar kan niets, maar dan ook niets tegenop.

Geniet van deze mooie tijd! Of dat nu rondom een prachtige boom is of met pyjama’s voor de buis. Kerst is meer..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.