Moeders met passie

Jacqueline is alleenstaande moeder met een grote passie

Vandaag in de rubriek Moeders met Passie deelt Jacqueline haar verhaal. Een levensverhaal waarbij de natuur een grote rol speelt. Een krachtige vrouw met een bijzondere boodschap voor jou en mij. Lees je mee?

Een bewust leven

Door de scheiding ben ik beter voor mezelf gaan zorgen

Mijn naam is Jacqueline, ik ben 33 jaar en nu zo’n 2 jaar gescheiden. Ik woon in de nieuwbouw van Voorthuizen. Toen ik moeder werd was ik 26 jaar. Inmiddels zijn mijn kinderen 5 en 7 jaar.

Onze passie is het om zo bewust mogelijk te leven, we gaan zuinig om met de natuur die God aan ons heeft gegeven. Wij mogen leven op de aarde, door Hem gemaakt, het kan niet anders dan dat we daar goed voor mogen (misschien wel moeten) zorgen.

Best anders

Laatst was ik me er plots weer even van bewust dat we best anders zijn

Voor ons zijn veel dingen die we nu doen vrij standaard, laatst was ik me er plots weer even van bewust dat we best anders zijn. Zo maak ik zelf lavendel scrub met lavendel uit eigen tuin en verwerk ik ook weer andere planten uit de tuin in olie of crèmes en zalven. We drinken biologische kruiden thee, zo veel mogelijk uit eigen tuin. We proberen niet alles nieuw te kopen, maar juist eerst te kijken of we dingen kunnen recyclen of via marktplaats kunnen aanschaffen, tenzij het natuurlijk niet anders kan…

Daarnaast hebben we de groentetas van de elzenkamp, (een biologische verbouw van groenten van het seizoen hier in het dorp) en staat het nodige aan fruit en groenten in onze eigen kleine tuin. Als aanvulling kopen we de buiten beentjes groenten en fruit op de markt. Voor ons zijn zulke dingen heel vanzelfsprekend en is het een manier van leven geworden. Oja, net als het zelf maken van wasmiddel, deodorant en shampoo etc :-)!

Heeft het moederschap je veranderd als persoon? 

Ja, ik ben gaan genieten van de natuur en me steeds meer bewust geworden van de kracht die daar in zit. Er is niks mis met de reguliere producten, alleen waarom zou je niet terug gaan naar de basis, daar zit zo veel wijsheid in, door God aan ons gegeven. Ik denk dat we daar veel meer gebruik van mogen maken. Daarnaast ben ik de laatste jaren aan het consuminderen zoals dat tegenwoordig heet, en zorg ik (mede door de scheiding) nu beter voor mezelf. 

Hoe zorg jij voor jezelf als moeder?

Door de tijd te nemen om rust in te bouwen. Even een moment voor jezelf te hebben. Een avond af te blokken om even niks te doen. Al kan ik ook genieten van een kop koffie, rommelen in de tuin of een uurtje bootcamp.

Back to basic

Echt terug naar de basis. Leven vanuit de basis, de natuur, door God aan ons gegeven. Dit draag ik graag over aan de mensen om me heen en natuurlijk aan de volgende generatie.

Achteraf gezien ben ik er altijd al mee bezig geweest. Het begon met het aardbeien plukken als kind bij opa in de moestuin. Daarna is het balletje verder gaan rollen, liep ik stage bij gardentours, een tuinen reis organisatie, waar de eigenaren met passie vertellen wat ze zien tijdens hun reizen. Later kregen we een moestuin en nogsteeds ben ik graag in onze tuin bezig. Mijn moeder werkt al jaren in de apotheek, dus daar komt ook het maken van zalven en crèmes etc. vandaan. Inmiddels geef ik soms een workshop en deel ik over de rijkdom van deze aarde.

Veel mensen denken dat alles zelf maken en doen heel moeilijk is en veel tijd kost maar als je het stapje bij beetje doet, niet te veel in 1 keer wil doen, kun je al veel bereiken. Daar help ik graag een handje bij.

Welke bewuste keuze maak jij vandaag?

Liefs Jacqueline
Tuinenkruid.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Patricia | Twijfelmoeder 22 oktober 2019 at 08:24

    Wat een inspirerend verhaal. Wij verbouwen ook onze eigen groenten. Zelf kies ik ervoor om bewust met klanten uit de regio te werken, zodat ik niet het hele land moet door rijden, maar gewoon op fiets kan.
    Patricia | Twijfelmoeder onlangs geplaatst…Frozen 2: Sinterklaas cadeaus verzameldMy Profile

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.