christelijk mamablog, mama van dijk, inspiratie, christen
geloof

(Ver)weven

Ik neem die morgen plaats aan mijn eettafel. Mijn billen rust op de houten stoelen die al jaren bij het meubilair horen. Ik haal de stukken kip uit mijn in elkaar geflanste healthy lunch en schuif het bord prei kieskeurig opzij..

Wat aandacht geeft groeit.

Mijn ogen stuitten die morgen op mijn eigen krantenartikel dat aan de kast hangt. Groots stonden we afgelopen maand in de plaatselijke krant. Trots. En dat zijn we. Ik denk aan de vele dagen, uren, maanden (tevens jaren) werk die er in mijn bedrijf zitten.

Het werk dat ik zo vaak geen werk wilde noemen want het ligt zo verweven in wie ik ben en wat ik wil bereiken bovendien. Nooit voelde ik zo sterk die positieve workaholic vibe totdat ik zelf kon beslissen waar de lat lag. Wat mijn taken waren en welke visie mij dreef.

Met passie sta ik twee wekelijks op het veld om sporttrainingen te geven. Honderden deelnemers vormen samen de Sportchallenge van Barneveld. Inmiddels drie locaties. Soms is het onwerkelijk maar wat we aandacht geven, passie, dat groeit. Met diezelfde passie schrijf ik columns. Met passie werk ik aan websites. Met passie neem ik volgers mee in mijn leven via dagelijkse insta-stories. En met passie… of was dit het?

Wat wil jij dat er groeit?

Wat wil jij daadwerkelijk dat er groeit in jouw leven? Wat is voor jou van waarde? Waar ligt jouw passie? Terwijl ik deze morgen mijn auto richting huis rijd stuit ik op twee snelwegen die samenkomen. Weven. Het vraagt om inschattingsvermogen, een beetje gas terug, soms een ruk aan het stuur. En terwijl ik de bocht met iets teveel pit inrijd is er een stemmetje in mijn hart. Een stemmetje dat zegt; “Dit is precies wat ik bedoel Wilma..(ver)weven.. “

En aan mijn eettafel slechts een uur later komen die twee gedachtes in mijn hart samen. Het grootse krantenartikel en de stem in mijn hart. Ze smelten samen op het virtuele papier terwijl mijn vingers slechts blijven tikken. Wat aandacht geeft dat groeit, verweven in ons leven. Wat wil jij dat er groeit in jouw leven? Welke passie ligt er verweven in je hart? In je doen en laten? Wat straal je uit?

Nogmaals kijk ik omhoog..

Waarom stond de passie voor Jezus niet meer bovenaan mijn lijstje? Was het verwilderd, naar achter geschoven, door de vele andere taken die niet meer voelden als werk? Die daarom nog makkelijker mijn tijd konden innemen. Die middag sluit ik vroegtijdig mijn laptop. En breng ik door op de bank met open armen, in aanwezigheid van Hem. En weetje lieve lezers, dát is wat ertoe doet. (Terug)komen bij Hem. Steeds opnieuw. Zodat Zijn Liefde verweven mag zijn in jouw leven.

Er klinkt een vraag in mijn hart voor jou en mij vandaag: “Wat groeit er als kool in jouw leven?”

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.