Moeders met passie, Mamablog, Mama van dijk, Jessica over Mountain green,
Moeders met passie

Jessica verliest haar prachtige baby, een hartverscheurende gebeurtenis

Vandaag vertelt Jessica van den Berg haar verhaal. Het overlijden van baby Ella zet in één klap de wereld stil. En dan is daar plots ook die keerzijde. Een bijzondere wending na een hartverscheurende gebeurtenis. Jessica straalt en vele mama’s werden al geraakt door haar inspirerende woorden. Lees je mee?

Mijn naam is Jessica, 30 jaar en ik ben getrouwd met Laurens. We hebben twee dochters, vier jaar gelden kwam Riva en 1,5 jaar geleden kwam Ella. Ons derde kindje is op komst! Ik werk met veel liefde aan mijn bedrijf Mountain Green, dat doe ik vanuit huis en ik vind dat heerlijk. Het is perfect om het gezin heen te plannen en geeft mij het gevoel van vrijheid om te kunnen werken aan mijn dromen.

Het moederschap heeft mij veranderd. Het heeft het beste in mij naar boven gehaald! Sinds ik moeder van Riva ben durf ik er te zijn en te staan voor wat ik belangrijk vind. Dat komt omdat het mij heeft laten ervaren hoe groot de Liefde van God voor mij is, nog groter dan de liefde die ik zelf al voor mijn kinderen heb. Dat gaf mij heel veel zekerheid. Een weten wat ik daarvoor altijd gemist had.Ik ben er krachtiger van geworden en ik vind het nu nog belangrijker om de dromen die God in mijn hart heeft gelegd te gaan uitleven, want ik hoop dat mijn kinderen dat ook zullen doen! Voorbeeld doet volgen.

Mijn moederhart werd op zijn kop gezet

Het maakte mijn liefde in een moment radicaal en grenzeloos

Met de komst van onze tweede dochter Ella veranderde er helemaal veel. Na de geboorte ontdekte we dat dit mooie meisje het Syndroom van Down had. En dat nieuws, die verassing van haar, maakte mijn liefde in een moment radicaal en grenzeloos! Ik had haar zo lief, juist haar. We hebben vier maanden van haar mogen genieten, tot ze in januari 2018 ontzettend onverwachts overleed na de hartoperatie die ze nodig had om het gaatje in haar hart te dichtten. Al deze onverwachte gebeurtenissen hebben mijn moederhart op zijn kop gezet. En ik ben daar dankbaar voor, hoe raar misschien ook. Als Ella er niet geweest was had ik ontzettend veel gemist. Dat wat haar komst en haar gaan bij mij naar boven bracht en wat God ons daarin heeft laten zien, het is prachtig en rauw tegelijk. Maar mijn liefde en zekerheid zijn alleen maar groter geworden!

Ups en downs in het moederschap

Op de vragen rondom ups en downs in het leven als moeder vertelt Jessica verder; Soms vind ik de dagen met constant een kindje om mij heen best heel heftig. Ik ben een dromer, introvert en ik heb veel ruimte nodig om alleen te zijn en daarmee op te laden, mijn ei kwijt te kunnen in het schrijven bijvoorbeeld. Haha, en dat is best interessant met kindjes in huis! Elke moeder zal weten wat ik bedoel en vooral de introverte.

Nu Riva naar school gaat merk ik dat we in de juiste balans terecht komen, elke ochtend is er rust in huis voor mij en zij geniet ontzettend van wat ze daar doet. Ze is heel leergierig en graag regelmatig op andere plekken dan thuis en ik kon haar daarin niet meer bieden wat ze nodig had. De nieuwe situatie maakt het een stuk makkelijker om de middagen, en avonden en nachten (Riva slaapt gezellig bij ons op de kamer) nog meer van ons samenzijn te genieten.

Uitvliegen

Hiermee wil ik niet zeggen dat ‘je kind wegbrengen’ per se een goede optie is hoor, ik ben daar juist heel voorzichtig in, vooral de eerste jaren. Laat ze maar lekker aan mama plakken tot ze het zelf zat zijn, is mijn motto. Als ze goed gehecht zijn, dat wat veel mensen een baby verwennen noemen, krijgen ze zelf wel de behoefte om steeds meer uit te vliegen en ze doen dat ontspannen. Mooi om te zien!

We hebben zelfs tot een aantal maanden terug thuis onderwijs overwogen, omdat ik haar niet wilde forceren in het uitvliegen. Maar soms veranderen situaties snel en is de ruimte er ineens wel. Ik zie hoe we het nu doen ook niet als wegbrengen, zo voelt het ook niet, maar ik zie het vooral als allebei los van elkaar iets doen wat we leuk vinden, dat waar we allebei behoefte aan hebben in dit seizoen. En daarna weer samen genieten. Het werkt heel goed voor ons zo! Gelukkig hebben we een hele kleine, rustige, huiselijke school gevonden.

Dat past dan wel beter bij ons dan het massale gebeuren wat we veel aantroffen op zoektocht. Het laatste jaar met haar helemaal thuis werd ik wel steeds beter in het mezelf overgeven aan de situatie zoals die was. Het maar gewoon zo te laten zijn, en te denken ‘mijn moment komt weer’ nu geniet ik van dit en geef ik mezelf aan haar. En daarin heeft het weggaan van Ella natuurlijk een grote rol gespeeld. Ik koester nu nog meer wat er nu is! Want het gaat allemaal weer over, straks is ze groot en heb ik er helemaal niet van genoten toen ze klein was, dat wil ik nooit kunnen denken als ik later oud ben.

Welke dromen of passies geef jij liefde?

Sinds twee jaar werk ik aan Mountain Green. En dat is mijn plek waar ik uiting kan geven aan de passies in mijn hart. Het gaat daar over authentiek moederschap. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat als de moeder, de vrouw, in haar kracht gaat staan het hele gezin in de juiste bestemming komt. Ik vind het mooi, het proces en het beeld van de vrouw als moeder, en de vrouw die moeder wordt. En daarbij heb ik een enorme grote liefde voor babies. Vandaar dat ik ook bezig ben met babymassage. Ik kan er uren over denken, praten en schrijven.

Wanneer een moeder in haar kracht gaat staan komt het hele gezin op de juiste bestemming

Deze liefde voor mama & baby, voor vrouwen in hun kracht laten staan, is steeds groter geworden toen ik zelf moeder werd. Met die eerste geboorte werd ook deze passie geboren lijkt het wel. Maar God wist het al veel eerder. Zo’n jaar of 9 terug was er een moment waarop mijn man, toen nog mijn vriendje, een beeld in gedachte kreeg over mijn leven, hij zag een kinderwagen, iets met babies en het moederschap. En we wisten dat het belangrijk was maar niemand had een idee wat het precies betekende, en vooral ik niet. Grappig dat het beeld jaren later zo duidelijk te begrijpen is.

Ik heb grote dromen voor Mountain Green en er zijn altijd nog andere dingen in mijn hart die ik graag zou zien gebeuren. Maar vooral hoop ik dat we als gezin nog meer zijn zoals Jezus is, volkomen vrij en met een liefde en vrede die te groot is om te begrijpen.

Lieve mama’s,

GENIET van wat je nu hebt!

Hoe zwaar of uitdagend of lastig en tijdrovend het ook voelt. Je kindjes zijn een grote schat! En hun kind-zijn gaat weer over. Ik hoop dat je ervan geniet. En wat voor in mijn moederschap een groot verschil heeft gemaakt is het opzoeken van andere moeders. Moeders met dezelfde raakvlakken. Zoek ze op en leef samen het leven! Dat is heel waardevol. Samen sterk!

Groetjes, Jessica

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.