halloween, geestelijke strijd, christelijke mamablogger, mama van dijk
geloof

Halloween, om van te griezelen

Je ziet het weer opduiken, overal slingert het thema Halloween je om de oren. Of je het wilt of niet, om te griezelen is het zeker. Want laat ik van wal steken. Ik ben geen fan. Na mijn laatste artikelen over de wapenrusting sluit dit oplaaiende thema overigens goed aan. Met Halloween wil ik niets te maken hebben! En jij?

Lees ook: Die avond voert de duivel strijd in mij

Halloween een kinderfeest

Om het geheel nog eens goed om een rijtje te krijgen spit ik enkele artikelen door waar ik direct de kriebels van krijg;

“Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan vaak snoepjes. (Jong)volwassenen gaan soms naar halloweenfeesten. ”

De vrij encyclopedie is duidelijk en geeft een inkijkje in de mogelijke geschiedenis van halloween. Aangrijpend om te lezen is het wel. Wat me van deze artikelen bijbleef was dit:

” Want zij geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. ”

Dát, een mogelijk begin van wat we nu vieren als, een kinderfeest?! Kunnen we alsjeblieft overslaan?

Geestelijke wereld

We leven in een tijd waarin we ons moeten wapenen tegen de geestelijke strijd. Een strijd die om je oren kan razen als christen. Een strijd die is gewonnen door Jezus met een vijand die niet van ophouden weet. Als je niet gelooft in die geestelijke strijd dan zou het zomaar kunnen dat je halloween niet zo erg vind. Dat je wellicht niet houdt van de beangstigende kostuums maar je “vrolijk mee viert”.

Zet geen deuren open, en zeker niet in het leven van kinderen, naar een wereld waar je niets mee te maken wilt hebben. En toch staan we als christen, als volger van Jezus, middenin de wereld waar zulke dingen om ons heen gebeuren en worden gevierd. Een wereld die zelf soms net als halloween angstaanjagend kan zijn. Waar de dood ons om de oren slingert. Waar gruwelmoorden zijn. Een geestelijke strijd je leven kan beheersen. Hoe ga jij daarmee om?

Spread love, not fear

Waar je ook vandaan komt en aan welke kant je dan ook staat, vandaag wil ik in het bijzonder zeggen; Spread love. Not fear!

Hoe schijn jij jouw lichtje in het donker? Je hoeft geen fan te zijn om elkaar te zegenen! Vouw je handen en bid het maar mee; Heer, zegen hen met Uw onuitputtelijke bron van liefde, rust en bescherming!

1 Joh. 4 v. 4: “Hij die in mij is sterker van hij die in de wereld is.”

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.