Johanneke Plaggenmarsch, interview, christelijk mamablog, mama van dijk
Moeders met passie

Ook mijn overleden kindjes zijn veilig in Jezus armen

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Johanneke Plaggenmarsch, trotse mama van twee prachtige dochters van 10 en 8 jaar. Wat was het een bijzonder moment, dat moment dat ik mama werd..

En lekker cliché, maar echt waar. Het was zo genieten die eerste momenten, toen mijn dochter bij me lag, dat ik de pijn van de bevalling al snel weer was vergeten. Echt een waardevol genietmoment.

Waardevol en Uniek

Een waardevol genietmoment zijn voor mij overigens niet alleen die bijzondere momenten, maar ook juist de dagelijkse kleine dingen, daar kan ik echt van genieten. Ik vind het dan ook belangrijk om elke dag stil te staan bij de waardevolle genietmomenten. Juist ook in moeilijke periodes van pijn en verdriet.

In de afgelopen jaren heb ik helaas meerdere miskramen gehad en hebben we afscheid moeten nemen van ons zoontje na 17 weken zwangerschap. Verdrietige periodes, maar ook juist toen waardevolle momenten mogen ervaren, omdat onze hemelse Papa me droeg en dichtbij me was met Zijn vader armen om me heen.

Ik zag ze in gedachten ook echt dicht bij Jezus.

Wat een troostende en bemoedigende gedachte dat onze kinderen veilig zijn in Jezus armen. Als ik in die periode achter de piano kroop en “Veilig in Jezus armen” zong, zag ik ze in gedachten ook echt dicht bij Jezus in de hemel. Bijzondere, intense momenten waren dat.

Een kindje met Down

Wat ook een intens moment was, was het moment toen we een uur na de bevalling hoorde dat onze jongste dochter het syndroom van Down heeft. Direct was daar dat moeder oer instinct, ‘ze is mijn mooie, waardevolle meisje en als het nodig is zal ik voor haar vechten.’ Al was er ook onzekerheid, zal ik wel een goede moeder voor haar zijn?

Mijn mooie waardevolle meisje

Deze onzekerheid was bij de jongste nog sterker, omdat ik niet wist wat er komen ging, al merkte ik bij de oudste ook wel regelmatig dat ik onzeker was als moeder. Overigens niet alleen als moeder. Jarenlang heb ik lopen stoeien met een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. En nog kan ik daar ineens weer zo in geraakt worden.

Coach en Therapietraject

Vier jaar terug ben ik daarom begonnen met een coach- en therapietraject en met mijn website Waardevol en Uniek. In eerste instantie vooral voor mezelf om mezelf als het ware te bemoedigen en mijn verhaal te delen, over mijn onzekerheid en waarom het zo belangrijk is dat je steeds weer hoort dat je waardevol en uniek bent, juist ook als moeder.

Zo gaaf trouwens om andere vrouwen en moeders te mogen bemoedigen, dat ze Gods geliefde dochters zijn en zo kostbaar en waardevol in Zijn ogen. Dat is echt mijn passie. Jesaja 43: 4 is dan ook een favoriete Bijbeltekst, die een speciale betekenis voor me heeft omdat we die samen met de dominee lazen tijdens de kraamweek van onze jongste dochter.

Jesaja 43:4 – Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou, ja alle volken om jou te behouden.

Je bent van waarde

Zo mooi en goed om te beseffen dat ieder mens en ieder kind waardevol en uniek is. Ik hoop dan ook nog heel lang blogs te mogen schrijven voor Waardevol en Uniek. Naast het schrijven doe ik ook regelmatig interviews met mensen en wauw, wat is dat gaaf om de unieke levensverhalen te horen en daarover te mogen schrijven. Daar kan ik echt intens van genieten. Dat zijn vaak gesprekken in alle kwetsbaarheid, maar wat gaat er kracht uit van kwetsbaarheid.

Juist in onze kwetsbaarheid wordt Gods kracht zichtbaar.


En wat is het ook mooi om in je kwetsbaarheid verbinding te mogen ervaren met anderen, dit ervaar ik ook in de coach opleiding die ik op dit moment volg bij Groundwork. Het is mijn droom om over een tijdje als coach andere vrouwen te mogen laten nadenken over zichzelf, waardoor ze belemmerd worden om niet te kunnen groeien en bloeien, en dat ze steeds meer mogen ervaren dat ze zo waardevol, kostbaar, geliefd en uniek zijn!

Tot slot een kort gedichtje voor jou als moeder, om je te bemoedigen.

Lieve mama,
Je bent zo waardevol
zo kostbaar in Gods ogen
Hij is echt met jou bewogen.
Stop met vergelijken
En naar andere moeders te kijken.
Je bent gewoon goed
In wie je bent en wat je doet.
Jij bent uniek, Zijn geliefd kind
En besef maar dat Hij jou kostbaar vindt.

Liefs, Johanneke

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.