geloof, vertrouwen, ziggo, hulp, router, geloof, mamablog, christelijke mamablog
geloof

Geen verbinding, het vertrouwen

In de afgelopen tijd mag ik beseffen dat God vaak tot me spreekt in mijn persoonlijk leven door woorden uit songteksten heen. Het is die bewuste donderdagmorgen als ik met een kop koffie een kinderloze werkochtend begin. Ik ben nog niet goed en wel bezig of de bel gaat. Een nieuwe wifirouter moet worden geïnstalleerd om de verbinding met het eeuwige internet een beetje stabieler op gang te helpen in huize van Dijk.

Gekoppeld

Dus ik kan even niet verder werken? Vraag ik hem hardop af, terwijl ik het antwoord weet. KIopt! Enthousiast als de man is loopt hij naar mijn laptop. “Ik zal je wel even op mijn netwerk zetten, ik heb onbeperkte data op mijn telefoon en zo kun jij gewoon even doorwerken”. Twee seconden later gaat hij aan het werk en zie ik dat mijn laptop zojuist is gekoppeld aan zijn telefoon. Whaat! Mijn laptop vol (werk)gegevens gekoppeld aan zijn telefoon? Hou even op zeg! Ik glimlach hem toe terwijl ik als aan malle de verbinding eruit knal. Dat gaan we dus even niet doen!

Geen verbinding

Ik schrik bijna van mijn eigen reactie. Tegelijk zie ik een hardwerkende man de boel voor me in orde maken. Ik zie hoe het grote zwarte montuur van zijn bril wat van zijn neus glijd. Vol passie over zijn werk, door enthousiasme gedreven. Behulpzaam had hij mij zojuist geholpen de boel te fiksen. Zonder enig verstand van al die knoppen in de meterkast gaf hij tussen het werken door zijn uitleg. Hij liet me zien hoe goed de verbinding zou worden en toonde me diverse snufjes. En ik? Ik kijk naar mijn scherm waar inmiddels staat “Geen verbinding”.

Kinderlijk deuntje

Is mijn vertrouwen in de mensheid dan soms zo erg verdwenen? vraag ik mezelf in stilte af. Die vraag word die kinderloze ochtend direct beantwoord met een kinderlijk deuntje in mijn hart:

“Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief Zijn vrede is nabij. Ik zie naar Hem op en ik weet Hij is mij steeds nabij.”

Vertrouwen

Ik denk aan het armbandje dat ik als tiener droeg. WWJD. What would Jesus Do? Moest ik iedereen altijd maar blind vertrouwen? Ik denk het niet maar ik leerde deze ochtend wel een belangrijke les. Een les over liefde, passie en behulpzaamheid.” Zal ik alles weer even netjes voor je op zijn plaats zetten? Vraagt hij zich af met een glimlach” terwijl hij voor mijn gigantische kruiklamp staat.. Ik geloof dat Jezus hetzelfde had gedaan als deze behulpzame man op mijn kinderloze werkochtend. Het was slechts aan mij om het vertrouwen die morgen een plek te geven. En dat ging ver voorbij techniek en wifirouters..

Hoe staat het met jouw vertrouwen?

-x- Mama van Dijk

Bron foto: Pixabay.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.