christelijke overdenking, mamablogger, christelijke mamablog
geloof

*Winactie* – Comfortabel geloven, (g)een optie?

WINACTIE – Ik heb getwijfeld over deze kop terwijl mijn vingers op het toetsenbord tikken. De avond is gevallen en buiten zie ik af en toe de bladeren van de bomen voor het raam langs zwaaien. Soms pauzeren ze even, slechts even, het is alsof de wind even gaat liggen om ze daarna weer mee te laten zwingen op het ritme van de wind.

Lees ook: “De Saviorscrown – 10 dagen vol bemoediging”

Beeldende kunst

Ik stop het tikken en tuur even naar buiten. De beeldende kunst van het tafereel voor mijn keukenraam legt in mijn hoofd al vrij snel de link naar het leven van alledag. Het was een heen en weer razen, af en toe was daar even een rustmomentje om vervolgens weer opgepakt te worden. Om snel weer meegenomen te worden in het ritme van het leven.

In de afgelopen weken heb ik samen met God een bijzondere reis mogen maken. Een reis die me bracht buiten mijn comfortabele leven. Een reis die me buiten de boot bracht. Een reis waarbij ik af en toe het oog op Jezus leek te verliezen in de strijd die het met zich mee bracht. Vanavond start de allereerste Saviorscrown. Met elkaar gaan we aan de slag met thema’s van alledag. Met opdrachten en vraagstukken die ons wellicht buiten de boot brengen. Buiten het comfortabele. Ik zie er naar uit, want nu mag God het gaan doen. Harten raken zoals Hij mij in de afgelopen maanden zo intens heeft geraakt door te stappen uit die boot met de focus op Hem.

Comfortabel

Was comfortabel een optie? Wanneer ik op de fiets zit is het mijn peuter die haar liefde voor Jezus maar wat graag getuigt in aanbidding, in aanwezigheid van wie dan ook, met volledige overgave. Wanneer de meisjes dansen in de tuin hoor ik ze praten met God. Dansen voor de Koning. Ik zie hoe ze een gitaar pakken en samen een loflied inzetten terwijl hun billen rusten op een kring van tuinkussens. Ik betrap mezelf erop dat ik ze die middag vraag iets zachter te zijn. Niet iedereen in de buurt zat te wachten op de luidkeelse evangelisten op die lentemiddag zo was mijn achterliggende gedachte.

Verwonderd besef

Ik besef me als mijn ogen zich richten op het keukenraam, terwijl de bladeren voorbij mijn raam wapperen, dat Jezus volgen inderdaad niet altijd comfortabel is. Dat de wereld niet altijd zit te wachten op geloofsverkondigers. Dat de strijd in je (geloofs)leven je mee kan laten razen op het ritme van de wind. Maar ik besef me die avond nog iets belangrijkers terwijl ik terugdenk aan de overgave van de kinderen in de tuin..

“Als Jezus weer naar de hemel gaat op een wolk dan wil ik naast hem staan, ga jij dan aan de andere kant mam? Ik hoop dat hij me vasthoud anders val ik eraf..”

Ik besef me, de liefde voor Jezus is groter. Veel groter dan comfortabel voor de wereld..

So I shout out your Name from the rooftops I proclaim that I am Yours..

Wil jij groeien in geloof? Wil je weten wie Jezus daadwerkelijk voor jou is? Hoe Gods liefdevolle ogen op jouw gericht zijn? Op 26 augustus start de Saviorscrown voor de tweede keer! Wow! Doe mee met deze fantastische tiendaagse! Aankomende week verloot ik een ticket voor deelname t.w.v. 34,-! Doe je mee?

Hier lees je over alle ins en outs rondom de 10-daagse Saviorscrown

Hoe meedoen?

Laat een berichtje achter! (Delen is lief maar niet verplicht). De winnaar/winnares zal volgende week worden uitgeloot. Heb je al een ticket bemachtigt? Zeker meedoen! Er volgt teruggaaf van het deelnamebedrag wanneer je wordt uitgeloot. Iemand anders verrassen mag dan natuurlijk ook.

Op Vrijdag 16 augustus start om 10 uur de loting. Wil jij investeren in je geloof? Laat een berichtje achter..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Amgela Agyei 9 augustus 2019 at 17:36

  Doe graag mee!

 • Reply Helma Huizinga 16 augustus 2019 at 09:44

  Op de valreep! Wat lijkt mij dat gaaf om mee te doen… na een soms hectisch jaar met de tweeling kan mijn geloofsleven wel een boost gebruiken!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.