camperfamily, lori fisscher, over reizen als gezin
Moeders met passie

Al maandenlang op reis met camper en twee kinderen

Ik ben Lori en ben vrij jong moeder geworden (net 25 jaar). Mijn kindjes zijn nu 2,5 en 6 en ik nu 31 jaar. Mijn man Robert is 33 en we zijn al 14 jaar samen.  We reizen door Europa en vandaag nemen we jullie mee in dat avontuur en hoe het eens begon..

We hebben eerst een paar jaar in een maisonnette woning gezeten en daarna kochten we ons eerste huis. Dat was nogal spannend omdat het een enorme bouwval was (alleen het skelet was goed, verder moest echt alles verbouwd worden!) Dit was een droom van mijn man, hij is aannemer (destijds werkte hij alleen in de ict, eigenlijk zonder veel plezier, maar in zijn vrije tijd altijd klussen). Ik ging vol spanning akkoord (met allerlei help mijn man is klusser doemscenario’s in mijn hoofd, haha).

Zwanger!

Prompt 1 week na het tekenen van het contract blijk ik ook nog zwanger

Ik bleek in verwachting. Een dikke shock, want heel dat huis moest gedaan worden. In het daarop volgende half jaar gingen we los met verbouwen in ons klushuis, veel hulp van vrienden en toen ik steeds meer harde buiken kreeg (yep, stress) werd ik gebombardeerd tot catering dame. Gelukkig maar want ik barstte steeds meer uit in huilen van radeloosheid. Hoe moet ik het straks doen als moeder? Spanning want komt dit wel goed (met dat huis, wel op tijd enzo) en ik kreeg steeds meer behoefte aan die afzondering in je laatste trimester, een onmogelijke opgave met dagelijks 5-10 klusmannen over de vloer.

In november startte we met klussen, de eerste dag van de sleuteloverdracht, en in de eerstvolgende mei werd onze dochter geboren. Na een mega intense weeenstorm en een knip werd ze gelanceerd en was ik ineens moeder. Oh gosh…

Het moederschap

Het moederschap veranderde mij enorm. Ergens was ik helemaal nog niet klaar voor een “serieus” leven, ik wilde nog feesten en dingen voor mezelf doen en ja, dat was voor mij een beste omschakeling. Een tweede grote verandering was dat door mijn dochter, mijn ogen open gingen voor een gezond, groen en duurzaam leven, hergebruiken, recyclen, consuminderen, zorg voor de wereld (voor mijn kind later 😉), bewust nadenken etc. Met name wat betreft het moederschap en kids. Hoe kun je het goede voorbeeld zijn als moeder hierin? Wat is een ecologische speen, wasbare luiers, je kinderen “begeleiden” in plaats van “opvoeden”, vaccineren, bewust speelgoed en noem het maar op. Ik pluis álles uit (dat is de perfectionist en onderzoeker in mij, haha). En inderdaad. Zo werd mijn persoonlijke groene mama lifestyle blog geboren “Mama’s Jungle”.  Want daar kan ik óók mijn passie voor schrijven in kwijt.

Na 3 jaar werd er ook een prachtig jongetje geboren.

Hoe zorg je voor jezelf als moeder?

Ai, dat is even een pijnlijke vraag. Omdat het antwoord tot voor kort geleden is: slecht. Door al mijn hoge eisen en perfectionisme qua moederschap, cijferde ik mezelf compleet weg. In combinatie met mijn blog, mijn leuke werk en de workaholic vibe, ging alles langzaam mis en knalde ik 1,5 jaar geleden compleet uit elkaar: een burn out. Wat?! Bij mij? Ja, degene die het hardst schreeuwen: een burn out overkomt mij niet, zijn juist de pineut.

Van januari tot juli zat ik 100% thuis, me voornamelijk te verstoppen, te huilen en in staat van verwarring. Tegelijk liep het huishouden, werk van manlief (die net voor zich zelf was begonnen), en de zorg voor de kinderen door. Maar ik kon het niet. Het meest vreselijke vond ik dat ik gewoon niet in staat was om voor mijn kids te zorgen, een moeder aan de zijlijn. Hartbrekend. Gelukkig pakte mijn man alles op en mijn moeder en een paar vriendinnen deden veel voor me. Mijn burn out schreef ik online van me af, ik bezocht wekelijks een psycholoog, ging veel met mezelf in gesprek en leerde langzaam mezelf te accepteren en te leven in het hier en nu.

Een rondje dankbaarheid zet ons elke avond stil bij datgene waar het echt om draait!

Sindsdien doen we elke avond tijdens het eten de dankbaarheid met elkaar. Om de beurt vertellen we waar we deze dag dankbaar om zijn. En leuk genoeg zijn het altijd de kleine dingetjes! Een mooie reminder of hulpmiddel om stil te staan bij waar het echt om draait in het leven, en te leven in het hier en nu. 

En dan het besluit..

Na dit heftige jaar (met de bijbehorende relatieproblemen) hebben we samen een besluit genomen. Gek genoeg begon er een zaadje te groeien nadat we zijn gaan nadenken over de vraag:

Wat maakt ons gelukkig?

Inmiddels hadden we alles op het oog gezien. Het zelf gebouwde huis, grote tuin, twee kids, man net gestart als eigen ondernemer in de goede tijd met veel opdrachten, ik werkte met veel plezier in een flink groeiend bedrijf als huidtherapeut, met een stukje marketing en management in de grootste huid- en laser kliniek van Nederland. Mijn blog ging goed. Onze dochter had veel plezier op haar school in groep 1 en 2. En toch…………….

Toen begonnen de gesprekken over reizen, gewoon de wereld ontdekken, met het gezin, tijd voor elkaar, leven in het hier en nu, genieten van al dat komt, en alles een beetje loslaten.

We besluiten ons huis in de verkoop te zetten, en als we er genoeg winst van konden krijgen (we hadden een soort schatting gemaakt van de kosten) dan gingen we een camper kopen en 1 jaar op reis. Helemaal los van de vastigheid van een koophuis en volledig open naar wat de toekomst gaat brengen.

Het plan slaagde

Met genoeg overwaarde, verkopen we destijds ook veel van onze spullen, slaan een gedeelte op, regelen alles qua verzekeringen, kopen een camper, schrijven ons uit Nederland en gaan op pad. Zonder plan. Op Camper Family delen we alle avonturen en we maken ook af en toe filmpjes en vlogs op ons youtube kanaal. Verder verzamelen we hier leuke camperverhalen over korte en lange camperreizen met het gezin, en tips bij camperreizen plus mooie reisinspiratie.

Waarom niet NU de dingen doen die je gelukkig maken?

Je leeft nu en weet nooit hoe het zal zijn de toekomst. Het hele leven is één grote verandering en hoezeer wij als mensen ook waarde hechten aan het veilige en bekende.. als je nooit buiten je comfortzone treedt, zul je ook nooit verrast worden door speciale nieuwe ervaringen..

Momenteel zijn we 7 maanden onderweg (via Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, Slovenë, Kroatië, Hongarije, Roemenië) en willen we eind van het jaar terug naar NL omdat mijn beste vriendin haar twee baby’s op de wereld gaat zetten. Dat wil ik natuurlijk niet missen. Wil je onze reis volgen? Neem dan een kijkje op onze pagina!

Liefs Lori,
Camperfamily.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Rory 8 augustus 2019 at 13:32

  Knap! Een gedurfde, maar prachtige beslissing. Ook ik heb een fikse burn-out ervaren, maar ben na een jaar gewoon weer terug de baan in gegaan. Dat werkte natuurlijk niet meer. Meer ‘nee’ zeggen in een baan waarin dat ‘not done’ was dat druiste allemaal tegen elkaar in. Toen ik uiteindelijk ook nog zwanger raakte en ik een nieuwe leidinggevende kreeg liep het allemaal heel anders. Mijn leven veranderde drastisch, alleen op een andere manier dan bij jou. Chapeau. Heel mooi en goed dat jullie dit niet alleen hebben besloten, maar ook gewoon gedaan.

 • Reply Lori "Mama's Jungle" 10 augustus 2019 at 21:22

  Hi Rory, ja op zoiets als een burn out volgen ook nog allerlei andere intensieve dingen, bizar hè. Ik heb ook getwijfeld om mijn baan door te zetten omdat ik het wel gewoon heel leuk en uitdagend vond! Alleen ook de angst om terug te vallen. Ben jij nu een beetje tot jezelf gekomen allemaal? Ik merkte dat die burn out ook echt nog wel langer “doorsluimerd” ook al ben je “genezen” zeg maar. Liefs Lori
  Lori “Mama’s Jungle” onlangs geplaatst…Leuke boekentips voor op vakantie; om te verslinden als een tijger My Profile

 • Reply Dylan 1 mei 2020 at 22:21

  Hoi hoi Lori, het super om te lezen dat jullie deze stap hebben genomen. Wij zijn zelf ook plannen aan het maken om te gaan reizen met onze kinderen, ‘echt even samen’ en tijd voor elkaar. Maar we zitten met leerplichtige kinderen. Nu weet ik dat als je je uitschrijft in Nederland dat dat ‘omzeilt’ kan worden. Nu lees ik dat jullie dat ook gedaan hebben. Hoe hebben jullie dat geregeld ivm jullie leerplichtige 6 jarige? Want het is een grote wir war als je ‘t opzoekt op internet.

  Groetjes Dylan

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.