koko noko
uitjes met kinderen, vakantietips

Uilenbos speeltuin en kinderboerderij in één

Soms liggen favoriete uitjes veel dichterbij dan je denkt. Neem nou het Uilenbos in Lunteren. (Het midden van Nederland.) Verscholen tussen de bossen vind je hier een terras van pannenkoekenhuis het Uilenbos. Gratis speeltuin én kinderboerderij. En natuurlijk drink je daarna een bitterzoete fristi op terras. Want, vakantie!

Vakantietips met kinderen

Voor de meisjes (kleuter en peuter) probeer ik altijd op zoek te gaan naar vernieuwende leuke tips! Echter, de dochters zijn al over het algemeen al tevreden met een kartonnen doos, een stift, pakje drinken of een bezoek aan de nabijgelegen buurtspeeltuin.

Wanneer je dat bedenkt zijn die heel bijzondere vakantietips natuurlijk helemaal niet zo nodig maar afijn, leuk is het wel om na 26 x de speeltuin om de hoek te verruilen voor iets anders. Wat zou je echt graag willen doen in deze vakantie? Het was een vraag waarvan ik het antwoord enigszins vermoedde; “Zwemmen in Putten”. Niets verre reis of vakantie om de hoek. Gewoon naar haar favoriete zwembad. Het was die reden dat ik deze reeks vakantietips deze zomer begon met een heerlijk overzicht van buitenzwembaden.

Lees hier: De leukste buitenzwembaden van de regio

Uilenbos Lunteren

Één keer in de maand (soms zit er iets langer tussen) brengen we wel een bezoekje aan het Uilenbos. Een heerlijke vakantietip om eens een paar uur te spelen. Ideaal ook voor een familie etentje of zelfs een bruiloft. Vroeger al speelden wij er zelf met veel plezier. De speeltuin is gelegen in het Lunterse bos. Alhoewel de speeltuin geen hoogstaande snufjes kent en vele toestellen er al tijden staan mag dat de pret niet drukken. Daarnaast is de kinderboerderij ook een groot feest en maakt dat het uitje compleet.

vakantietip - uilenbos lunteren

Speeltuin én kinderboerderij

Knuffelen tussen de geiten, de konijnen, ezels, pony’s, hertjes, vogels en nog meer. In het overdekte dierenstalletje op het terrein van de kinderboerderij kun je voor 50 cent wat voer kopen. Natuurlijk sluit je de feestelijke dag af met een tosti of pannenkoek. Of allebei.

De speeltuin én de kinderboerderij zijn vrij toegankelijk. Versnaperingen op terras nemen worden natuurlijk gewaardeerd. Geschikt voor alle leeftijden. Of was dat vooral omdat ik die gigantische familieschommels nog steeds zo leuk vind?

Kende jij het al? Het uilenbos?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.