waterpokken kind
kleuter, Opvoeding en ontwikkeling

Help de waterpokken! En dit werkt dus echt!

Het was afgelopen week een rustig blogweekje. Heel bewust hield ik mijn planning een keer vrij. Of nouja, vrij? De saviorscrown liep afgelopen week in volle gang, vandaag sluiten we hem af en ik kan er stiekem wel om huilen. Van geluk dus. Het is zo bijzonder hoe God hier aan het werk is gegaan. Ik zal er komende vrijdag een kleine terugblik op geven.

Daarnaast is afgelopen week mijn tweelingzusje overgekomen uit Israel én als klap op de vuurpijl bracht het moederschap me vorige week zondag weer een ‘allereerste keer’ met dit keer dus de allereerste waterpokken!

Waterpokken

Afgelopen maanden, zeg gerust jaren, waren we elk waterpokkenseizoen nog fluitend doorgekomen. Ik moest eerlijkheidshalve bekennen dat ik er inmiddels een beetje op zat te wachten maar met een man die nog nooit een waterpok op zijn lijf heeft weten te verwelkomen was het toch ook even spannend. Zou hij dan binnenkort ook…?

Ik hoef jullie vast niet uit te leggen wat de waterpokken zijn. Wel wil ik even delen wat bij ons heeft gewerkt. Ik postte op instagram vorige week een vraag rondom tips bij waterpokken. Naast tips van verkoelende mousse, vsm, kidsclin of o.a. dr. Leenarts waren overduidelijk de meeste antwoorden gericht op een havermoutbad. Het idee leek me ranzig maar het proberen waard.

In die nacht kroop ze snikkend naast me, om de 15 minuten wakker, zo vreselijk veel jeuk. We besluiten haar paracetamol te geven maar niets lijkt te werken, de waardeloze pokken.

Havermoutbad

Voor de derde keer sinds die avond pak ik een hydrofiele doek open, twee grote handen havermout in het midden en een elastiek om het bolletje vervolgens af te sluiten knoop ik eromheen. voorzichtig zie ik het warme badje veranderen in een troebel geheel. Zachtjes wrijf ik het bolletje over het lijfje van mijn grote meisje dat met dikke tranen in het bad had plaatsgenomen.

“Fijn mam”

Inmiddels zijn de honderd(en?) pokken aan het verdwijnen, de korstjes aan het genezen en is ze weer op school geweest. We wachten rustig af of de jongste dochter gaat opvolgen en of manlief hier fluitend langsheen fietst..

Waterpokken? Sudocreme, paracetamol, havermout en een bad wat mij betreft!

Wat hielp jullie deze waterpokken door?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.