thuisonderwijs? Hoe dan? Ik maakte een dagschema voor kleuter en peuter.
Opvoeding en ontwikkeling, School

Thuisonderwijs, meen je dat?

Een halve zomer lang. Vrij. “Maar dan zonder leuke uitjes.” vult een andere moeder aan. “Ik mag hopen dat er vanuit school toch ook iets op poten word gezet” zeg ik zondagmiddag met een ietwat bezorgde glimlach. Ik speur voor dag 1 alvast door de leukste tips op pinterest, google en meer. Ik vind hippe werkbladen, maak een korte opzet en besluit hem maar gewoon te delen.

Als het er niet is weet je wat je mist.

Elkaar ook sociaal even los moeten laten vind ik heftig, zeker ook voor de kwetsbaren onder ons. Vooralsnog leek het idee me wel prima die paar weken thuis. Onder het mom, genoeg leuke uitjes in de buurt, samen met medemoeders. Maar dat contact word afgeraden. Samenzijn dus liever niet, en afstand houden bovendien. Zeker als het kind hoest. Griep heeft. Aii.

En dan is het zondagavond wanneer ik in de pen klim. De situatie heeft zichtbaar meer ernst gekregen. Een nieuwe week. Geen gevulde lunchboxen, geen gevulde flessen. Geen tassen op het aanrecht. Geen collecte in het jaszakken. Geen weekopening. Geen high five van de juf of buitenspelen op het schoolplein. Maar wel elkaar. Thuis. In onze veilige thuishaven met Vaderarmen die reiken dwars door ellende heen.

Wees creatief, bespreek de interesses van jouw kind en maak een eigen heerlijke dagplanning!

Onder Uw Vleugels

Terwijl ik dit bericht schrijf zie ik plots een beeld in mijn gedachten verschijnen. Een beeld van een schilderij uit onze gemeente. Een moederkip, haar vleugels wijd open. Het kroost dartelend dichtbij. Ik nurie een liedje terwijl ik het rooster van Dag1 voor mijn kroost nog een wending geef.

Want ik ben veilig bij U, beschut onder Uw vleugels. Ik ben veilig bij U, U antwoordt als ik roep. Ik ben Veilig bij U, veilig bij U als ik woon in de schuilplaats van de Allerhoogste. Bij U.

– Kleuter; “Mama, ben jij nu even juf Wilma?”
– Uh ja, Voor heel even dan.. 😉

Grappig zeg..

Flexibel als de wind varen we mee, met elkaar, met toch een beetje structuur voor allemaal en die alles omvattende onoverwinnelijke Liefde. Net als die felle kleuren van dat beeld, die zorgeloze kuikentjes, dicht bij Moeder. Veilig. Ik krijg het niet uit mijn hoofd. Zo mooi. Geborgen..

-x- Mama van Dijk

Op Jufmaike.nl vind je een format om ook jouw eigen dagplanning te maken. Op Jufsanne.com vind je de leukste werkjes. Op pinterest de leukste werkbladen. Zo ook via google. Op gelovenisleuk.nl toffe christelijke themawerkjes. Zoals de knutsel die ik gisteravond deelde via instagram.

Psst: Deel je ook jouw tips?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kinderen thuis door het corona-virus? 12 tips om het leuk te houden - Power to the Mama's 16 maart 2020 at 10:52

    […] 4. Maak van je huis een leeromgeving: dat kan al heel laagdrempelig door je kind mee te nemen in dat wat je doet. Laat ze helpen met fruit snijden, de was in de machine doen, boodschappen bestellen (als dat nog kan in de apps), ramen schoonmaken, uitleggen welke mensen je moet bellen en waarom. Op die manier kun je ze ook nieuwe woorden aanleren. Wil je meer weten over thuisonderwijs? Check deze link maar eens van Juf Maike. Of kijk eens bij Mama van Dijk. […]

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.