HSP

Een vol hoofd in dankbaarheid

Het gevoel niet meer na te kunnen denken of gevoelsmatig een hoofd vol met watten? Een vol hoofd. Herkenbaar? Dat kan zich uitten in onder andere één van deze twee kenmerken. Wat doe je er aan?

Ook ik heb wel eens een vol hoofd, als coach weet ik prima hoe ik hiermee om kan gaan, maar toch komt het nog wel eens voor. De laatste weken ben ik veel aan het nadenken over mijn werk, komend verlof in de herfst en hoe ik dat ga invullen. Onze oudste zit nu twee maanden op school en ook daar zitten veel gedachten over in mijn hoofd. Logisch, denk ik!

Misschien herken je het wel? Misschien slokt je werk je op of heb je veel zorgen rondom je kinderen of ouders, opa’s en oma’s? Misschien vraag je je af hoe je het allemaal rond moet breien?

Pen en Papier

Als je hier ook last van hebt, probeer dan om orde te creëren door gewoon eens pen en papier te pakken. Zijn er dingen die je moet doen? Schrijf het op. Zijn er zorgen die je bezig houden? Schrijf het op. Wees niet kritisch, het hoeft niet op de juiste volgorde of met de juiste mooie woorden. Schrijf maar gewoon je hoofd leeg. Het vraagt meestal wat discipline om hier daadwerkelijk mee te beginnen, maar geloof me; schrijven helpt en heelt.

Dankbaarheid

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig voor je, maar juist wanneer je hoofd zo vol zit met dingen die niet alleen maar fijn zijn, ga dan eens dingen benoemen (of ook opschrijven) waar je dankbaar voor bent. Begin maar heel simpel. Een gezellig ontbijt op een gewone woensdag? Die bloemen op tafel? De zon die misschien maar 5 minuten scheen die dag? Wat maakt je dankbaar? Door het te gaan benoemen, juist de kleine dingen om mee te beginnen, wordt je hoofd weer anders. Het zorgt voor een positief gevoel.

Wat maakt jouw hoofd vol? En, voor welk klein dingetje ben jij dankbaar vandaag? Gun het jezelf er mee bezig te gaan!

Liefs, Corrinne

In mijn werk ga ik hier dieper op in, denk je dat je wat ondersteuning kan gebruiken? Stuur me een berichtje, vind ik leuk! http://www.prachtigaandachtig.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Emma 4 juni 2019 at 12:36

    Meestal is het eerste al dankbaar zijn dat ik tot dan toe de energie heb gekregen om alles te doen… daarna ga ik meestal zitten met een kopje thee om alle to-do dingen op te schrijven en prioriteiten te stellen.
    Vandaag ben ik dankbaar dat de kinderen goedgemutst naar school gingen vanmorgen en voor de aardbeien uit de tuin 😉

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.