overhemden strijkvrij
Moederschap

Hoe bedoel je, “je strijkt nooit?”

Mam, wat is dit? De handjes van mijn peuter wijzen. Ze wijzen naar mijn strijkijzer. Ze is op dat moment ruim 3. Ik glimlach en schrik tegelijk. Wist ze dat niet?! Dit is een strijkbout liefje, beantwoord ik haar vraag. Ik vertel verder, je gebruikt hem om kleertjes mooi recht te maken, zonder kreukels dus. Na het A-ha momentje vervolgt ze haar weg. Strijkvrij leven?

Confession

Een interessante confession wel moeders, stamel ik in gedachten. Overigens, ik raakte dat ding inderdaad weinig aan. Soms als hij in de weg stond, dan wel. Ik moet dan ook bekennen dat ik inderdaad een vreselijke hekel had om de blousejes uit de wekelijks berg was ook nog eens te gaan strijken. En dus gebruik ik mijn lege zolder om de boel uit te hangen. Had al snel door dat dat bij sommige exemplaren prima ging.

Daarnaast gebruik ik ook geen droger en beland de schone droge was dus geregeld in een drukke week op een stapel die (wanneer hij zo hoog is dat je er niet meer omheen kunt) allemaal in één keer wordt weggewerkt. Tja, laten we vooral niet doen alsof het allemaal vanzelf gaat.

Bijna Vaderdag

Het is inmiddels alweer bijna Vaderdag. Let op want 16 juni is het sneller dan je denkt. Om eerlijk te zijn raakt mijn inspiratie soms een beetje op wanneer het gaat om cadeautjes maken en/of geven. Op de mat viel afgelopen week een overhemd dat ik mocht uitzoeken voor manlief. Perfect cadeau voor Vaderdag als je het mij vraagt. Daarnaast pronken er op de kast alweer wat knutsels van de meisjes en ik neem mezelf voor een verwenontbijtje te regelen aanstaande zondag. Prima toch? Hoop dat hij niet meeleest..

Ik koos een wit overhemd (lees: wild van mannen mijn man.. in wit overhemd) maar vergat van te voren te checken of deze ook valt onder het segment strijkvrij. Gaan we snel genoeg merken. Toen ik afgelopen week mijn jumpsuit van het hangertje op zolder trok moest ik er toch echt weer eens aan geloven.

Enthousiast begon ze aan de klus en onder het mom van ‘nu toch bezig’ had ze er ook maar gelijk wat andere kledingstukken bij gepakt. Na een kwartiertje en een verbrande duim vervolgt ze haar weg..

Doe mij maar strijkvrij, stamelt ze.

Ben jij Team Strijk of Team strijkvrij?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.