mamablog, mama van dijk, samenwerken, opvoeding peuters, moederschap
Opvoeding en ontwikkeling, Peuter, School

De vakantie weer voorbij. Team Yeaah óf Bleeèhh?

Ondergetekende spreekt met name afgelopen dagen van een vicieuze cirkel die binnen de muren van Huize van Dijk maar moeilijk te doorbreken is. Ik hoor dan ook resoluut en zonder enige twijfel bij team Yeah! Ik ben toe aan ritme, wie niet? Mijn kinderen ook! Op instagram deelde ik al even wat survivaltips en dat bleek nodig..

Gniffelende peuters

Prompt kwam daar een stickerkaart in de keuken te hangen die de twee gniffelende peuters al snel wisten te saboteren. De kaart voor beloning bij lief(devol) gedrag met hun favoriete stickers bleek in goede aarde te vallen bij de jongste van twee jaar die er met name afgelopen week een ietwat pittig te noemen karaktertje op na houd.

Terwijl moeders een plasje pleegt schieten ze snel naar de keuken waar ik de een de ander bevelen op hoor leggen. “plak hem snel vol” roept er één. Schattig, liefdevol, SAMEN! Dat wel. Einde stickerkaart, dat ook. De twee relschoppertjes vliegen elkaar om de haverklap in de haren en moeders dwarrelt er vrolijk en soms wat minder tussendoor.

Ontvlucht het huis

We gaan voor onze survivaltip nummer 1 en die luid toch altijd: ontvlucht het huis. Op een of andere manier wordt te lang binnen zitten hier al snel een grote oase van onrust. What?! Ja echt. Deze wild ones willen ravotten en bezig zijn. Er op uit in de buitenlucht! Van wie zouden ze dat toch hebben..

Inmiddels hadden we Papa van Dijk halverwege afgelopen week alweer uitgezwaaid en konden wij alweer een beetje wennen aan het oude ritme. Hoe fijn! Als je dit leest starten vermoedelijk ook jouw kinderen weer op school of psz. Kom maar op met dat ritme! Back to normal! 

De vakantie is weer voorbij!

Vertel me, Team yeah of bleeèh?

-x- Mama van Dijk

Psst: Deze foto maakten we twee jaar terug. Op mijn borst draag ik mijn baby, mijn kleine peutertje aan de hand.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.