christelijke mamablog, mama van dijk, mamablogger, mamablog, mama van dijk
geloof

Zijn betrokkenheid

In de post van vorige week schreef ik over een God die spreekt. Een verlangen of misschien zelfs een groot vraagstuk voor jou? Achter de schermen werd er al doorgepraat. Vandaag gaan we er dieper op in. Een betrokken God die nog spreekt ook? Echt.

De bijbel vertelt ons een heel aantal dingen over zijn betrokkenheid in ons leven wanneer we daarvoor openstaan. Wanneer we luisteren naar Zijn stem in ons leven. Laten we vandaag aangrijpen om er samen een aantal te lezen..

Lezen..

Jeremia 29 11 – 14
Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren. Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Ik zal me door jullie laten vinden – spreekt de HEER – en ik zal in je lot een keer brengen. Ik zal jullie samenbrengen uit alle volken en plaatsen waarheen ik je verbannen heb – spreekt de HEER – en je laten terugkeren naar Jeruzalem, waaruit ik je heb laten wegvoeren.

Johannes 14 vers 21
Wie mij liefheeft zal de liefde van de Vader en mij (Jezus) ontvangen, en ik zal mij aan hem bekendmaken.

Johannes 14 vers 26
Jezus antwoordde hem: “Iemand die van Mij houdt, zal doen wat Ik zeg. Mijn Vader zal van hem houden en Wij zullen bij hem komen en in hem wonen. Iemand die niet van Mij houdt, doet niet wat Ik zeg. En wat Ik zeg, bedenk Ik niet zelf. Ik moet het zeggen van mijn Vader die Mij gestuurd heeft. Ik heb jullie dit gezegd terwijl Ik nog bij jullie ben. Omdat jullie bij Mij horen, zal de Vader jullie straks de Helper sturen. Hij is de Heilige Geest. Hij zal jullie alles leren en alles helpen herinneren wat Ik tegen jullie heb gezegd.

Romeinen 1 vers 19
Ze hadden God wel kúnnen kennen. Want Hij heeft hun laten zien wat ze van Hem moeten weten. 

Lucas 11 vers 13
De Vader geeft het geschenk van Zijn geest aan allen die hem daarom vragen.

Psalm 139 vers 16
Uw ogen zagen mijn vormeloos begin, alles werd in uw boekrol opgetekend, aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één.

Gods plan staat vast

Zomaar een aantal teksten die je mag prenten in je hoofd en hart

. Een God die spreekt. Kon dat wel? Ja. De Heilige Geest maakt je Zijn weg bekend. De God die je vormde, die je maakte in al zijn pracht en praal, die God, wil spreken in jouw leven, door Zijn woord, door Zijn geest. Door andere mensen heen..

Hij wil een innige liefdevolle band met jou hebben zoals een vader die omziet naar zijn kind. Zo ziet God jou. Beseffen we dat nog? Leer stil te worden, zijn stem te verstaan. Door zijn woord, een zachte stem of een innerlijke geweten door de Geest aan jou gegeven. “Hij is de Heilige geest en zal jullie alles leren en alles helpen herinneren..” Wauw! Blijf Hem zoeken, je zult hem vinden!

Durf je het?

Hoe meer je praat met God hoe beter je zijn stem leert verstaan. Durf je te luisteren? Bid het maar hardop mee vandaag:


Heer, help mij uw stem te verstaan (ook) in de drukte/chaos van het leven, U kent mij, mijn vreugde, mijn zorgen, mijn hartsverlangen. Vandaag wil ik beginnen, opnieuw of voor het eerst, om uw stem te leren verstaan. Heer, mag ik vandaag iemand tot zegen zijn? Breng mensen in gedachten die ik vandaag dienen kan met een liefdevolle bemoediging of een helpende hand, een daad van liefde of een luisterend oor. Wie mag ik vandaag tot zegen zijn?

-stil-

..Dankuwel Heer, dat U in mijn hart wilt spreken. Een persoonlijke relatie met U, dat is alles dat mijn hart verlangt.

Ga op weg vandaag! Deel (Zijn) liefde!

Een amen in je hart is genoeg.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.