christelijke mamablog, mama van dijk, ik zie god in jou
geloof

Mam, heb jij God gezien?

“Mam” klinkt haar zachte stem in de avond terwijl de dekens om haar lijfje zijn geslagen. “Heb jij God in het echt gezien”? Ietwat verschrikt kijk ik op van deze intense maar prachtige vraag uit het niets. Ik laat hem heel even binnenkomen..

Heb jij God gezien?

..in slechts enkele seconden vraag ik me af hoe ik haar deze vraag het allerbeste kan beantwoorden. Ik zit geknield aan haar bedje en vertel haar; “Nee lieverd, ik heb God nog nooit in het echt gezien maar weetje? Ik zie hem wel om me heen. In jou. ”

Het is zo puur, zo kwetsbaar en zo waanzinnig om te kunnen zijn als een kind in geloof. Na mijn antwoord die avond valt ze in slaap zonder enige verdere reactie of behoefte aan een diepere uitleg. Terwijl ik haar toestop, knuffel en zoen, besef ik weer even hoe groot de taak van mij als mama is. En juist dat raakt me. Hoe groot de taak van ons als moeders is! Ik vraag me stiekem af of ik de juiste woorden had gebruikt voor deze vraag zo uit het niets.

Lees meer: “In deze rubriek wordt je elke vrijdag bemoedigd en opgebouwd vanuit Zijn liefde.

Weetje lieve mama? Zo strooien wij, jij en ik, elke dag zaadjes uit over het leven van onze kinderen. Zaadjes van hoop, liefde, eenheid en kracht. Vertrouwen en geloof. Hoe groter ze worden hoe groter de wortels van Leven zullen zijn verstrengeld in alles. Is dat niet ons grootste gebed? Dan mag het ,hoe klein ze dan ook zijn, gaan uitbloeien. Nu al. Misschien zie je het, wanneer je kindje in overgave zingt. Misschien voel je het, bij de woorden van zijn/ haar eerlijke gebed. In het zorgen voor elkaar.

“Lieverd, ik zie God in jou”

Haar oogjes stralen.

Gebed

Heer, op dit moment wordt ik stil voor U. Geef dat ik als moeder zaadjes mag planten in het leven van mijn kinderen en voor een ieder om mij heen. Zorgt U alstublieft dat het wortels krijgt verstrengeld in het leven van mijn kinderen dat vrucht draagt op zijn tijd. Leer mij te zijn als een kind met een standvastig geloof dat alles te boven gaat. Vol in bloei. Voor U alleen. Helpt U mij alstublieft overvloedig zaadjes te zaaien Heer..

Een amen in je hart is genoeg 

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anne Stekhoven 13 januari 2019 at 08:09

  Mooi!
  Anne Stekhoven onlangs geplaatst…De klokMy Profile

 • Reply Heleen 14 januari 2019 at 13:23

  Wat mooi dat ze je zulke vragen stelt! En een mooi antwoord!

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.