Moederdag, moederdagtips voor jou, kaartenhuis.nl
geloof, Hooggevoeligheid, HSP

Hoogsensitief in deze maatschappij

Afgelopen dinsdag kon je een klein stukje lezen over hoogsensitiviteit en moederschap. Het is intens. Intenser. Het leven als moeder is soms druk met een volle agenda en er ‘moet’ van alles. Hoe kun je hoogsensitiviteit dan laten samen laten gaan met je leven? Het goede nieuws is, het is je leven. Hoogsensitiviteit is iets van jou, een stukje of een groot stuk. Het hoort bij je. Je bent hoogsensitief in plaats van dat je het hebt. 

Ik loop er best vaak tegenaan, met enige regelmaat zie ik iets voorbij komen waar ik me niet in kan vinden. “Creëer het leven dat jij wilt.” of… “Ga doen waar jij gelukkig van wordt!” Of deze ken je vast wel: “Kies voor jezelf.” Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ook ik, als coach, wel eens in deze trant wat zeg maar dan wel altijd met een kanttekening. Ik vind dit soort uitspraken namelijk heel goed passen bij de individualistische maatschappij waarin we leven. Zet alles maar aan de kant, want jij bent hoogsensitief? Werkt het zo? Maar de focus en de hoeveelheid van dit soort uitspraken, maakt soms dat ik het gevoel heb dat de wereld er alleen maar minder mooi van wordt… En ik weet dat als ik dit zeg, ik tegen de borst van heel wat coaches stuit. Maar, het is niet realistisch voor ons als moeders! We leven in een maatschappij waar een hoogsensitief persoon al niet heel gelukkig van wordt, dus ja, dan is het goed om jezelf af en toe terug te trekken, maar wel binnen je verantwoordelijkheden.

HSP- coach

Als je me een tijdje volgt, weet je dat ik twee meisjes heb. Ik ben moeder. En toevallig ben ik ook hoogsensitief. Het betekent voor mij dat ik mijn verantwoordelijkheid heb te nemen in mijn taak als moeder. Een mega taak, door God aan mij gegeven. Deze meisjes, twee prachtige geschenken. Voor hen moet ik zorgen. Natuurlijk zijn we mens en kunnen we niet altijd overal aan voldoen, we maken fouten en zijn niet volmaakt. Maar, met de juiste tools hoeft hoogsensitiviteit je daarbij niet in de weg te staan.

Het is mogelijk! Het is echt mogelijk om hoogsensitiviteit te zien als iets dat een stuk van jou is, ook door God aan jou gegeven. In je hart en in je zijn. En het is mogelijk om balans en rust te zoeken als HSP’er en als moeder! Het kan heel goed zijn, dat het voor jou werkt om af en toe tijd voor jezelf te pakken (voor mij is dat zeker een manier!). En het is dus ook mogelijk dat allemaal te doen en, laat ik het maar zeggen, te creëren binnen de verantwoordelijkheden die je hebt. God heeft hoogsensitiviteit gemaakt en bedacht en misschien wel aan jou gegeven. Laten we proberen om de wereld een stukje mooier te maken met onze kwaliteiten. Ik weet zeker dat dat er in zit. Laat het er zijn, binnen wie jij bent!

Rust en balans

Op 9 mei geef ik een workshop in Harderwijk. Dan gaan we met dit thema aan de slag, vanuit Bijbels perspectief op zoek naar rust en balans in het leven, ook als je hoogsensitief bent. Vanuit wie je bent! Wil je erbij zijn? Je kunt hier jouw plekje reserveren.

Liefs, Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.