inrichting poppenhuis, DIY, opknappen POPPENHUIS, modern poppenhuis, diy poppenhuis
kleuter, Speelgoed, verjaardag

DIY modern poppenhuis – een giga MAKEOVER!

Uren speur ik in de avonduren op het internet voor een geschikt cadeau voor mijn oudste. Ze zou al snel vier jaar worden en ik moest en zou een poppenhuis bemachtigen mét trap. Want, enige eis! En kleine note; mommy sad yes. Al snel kwam ik bij de huizen waar ze een ladder voor nodig zou hebben dus die vielen af. Totdat..

Het is dinsdagmiddag wanneer ik de kindjes bij oma en opa kom ophalen. Terwijl zij met oog op de verhuizing de boel een beetje aan het opruimen zijn hoor ik iets over een oud poppenhuis op zolder. Ik neem ik kijkje op de schuurzolder en wimpel hem in gedachten even af. Stoffig, vies, oud. Bah. Niet helemaal zoals ik in gedachten had. Totdat.. We besluiten het poppenhuis eens binnen af te stoffen. De meisjes zijn op 1 slag verliefd. Een huis dat bespeelbaar is aan twee kanten, ramen heeft, een dak en bovenal twee trappen! We monteren direct één nieuwe traptrede en dan maak ik een besluit. Ik ga hem opknappen

Zoektocht

De zoektocht veranderd dan al snel. Ik bezoek bouwmarkten voor de juiste kleur roze (uiteindelijk Engels roze van de karwei), speur naar meubeltjes en styling en doe veel inspiratie op. Aangezien manlief veel weg is besluit ik niet veel later het projectje te beginnen, in de avonduren. Ik had zo’n drie weken te gaan en dat moest lukken zo dacht ik.

Allereerst heb ik het poppenhuis afgesopt en schoongemaakt. Het was onbehandeld hout dus ik besloot hem niet te schuren. Drie lagen witte verf verder begon ik aan enkele roze muurtjes in het huis. Vervolgens bestelde ik via internet zo’n 100 mini zwarte stickertjes die ik als behang op twee wandjes handmatig wist te plakken. Geloof me, dat was een werkje.

Een oud poppenhuis opknappen tot modern poppenhuis, wit wonen, wit roze poppenhuis

Tips voor de inrichting poppenhuis

Ondertussen had ik bij de LIDL, ja echt!, de badkamer, woonkamer, slaapkamer en keuken op de kop kunnen tikken. Via marktplaats deed ik daarna een bestelling bij een vrouw dat poppenhuis kleedjes etc. verkocht. Ik scoorde voor zo’n 25 euro aan accessoires maar kwam achter de schermen ook al snel ook in contact met een fantastische hobbyist waarmee ik niet veel later via whats’app contact hield. Ze had zogezegd veel spulletjes liggen dat ze niet meer zou gebruiken en wilde graag helpen met deze makeover. Bij haar scoorde ik als cadeautje van oma de rest van de meubeltjes. Wauw. Marktplaatsgelukjes!

En dus was het aan mij de eer om het huis in te richten, slingertjes op te hangen, poppetjes neer te zetten en alvast stiekem te spelen met dit waanzinnige speelgoed. Zo trots als een pauw zie ik hoe dochterlief half februari verwonderd haar cadeau openscheurt. Wat een feest!

Op mamablog mama van dijk lees je over de makeover van een oud poppenhuis, modern poppenhuis,

Op een STUVA bureau

We hebben het poppenhuis (90 cm) uiteindelijk op haar bureau’s van STUVA neergezet met twee oude vintage schoolstoeltjes erbij. Een plaatje om te zien. En nee, van die perfecte indeling is niets meer over, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er wordt uitbundig mee gespeeld en dat is exact wat hier de bedoeling was.

Heb jij ook een poppenhuis opgeknapt?
Share foto’s onder dit bericht op onze FB-pagina!

Vinden we leuk!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Emma 25 maart 2019 at 15:34

  Wow wat een prachtig cadeau! Vooral omdat er zoveel liefde spreekt uit het opknappen voor je kleine grote meisje 😉

 • Reply Yvonne 25 maart 2019 at 21:21

  Mooi geworden!
  Ik heb ook een afdankertje opgeknapt. Super leuk om te doen.
  Er wordt veel met playmobilpoppetjes en meubels mee gespeeld. De houten meubeltjes vinden ze hier minder leuk.

  Ik heb geen Facebook dus helaas geen foto’s.

 • Reply Maaike 26 maart 2019 at 19:43

  Fantastisch!!

 • Reply Juul 14 april 2019 at 20:21

  Wauw super mooi! Ik ga binnenkort beginnen met mijn poppenhuis project. Helaas is de lidl badkamer uitverkocht! Vind hem echt geweldig! Weet je nog waar je de stickers hebt gekocht?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.