ADVENTSSLINGER, de wonderwolk, christelijke mamablog, mama van dijk
geloof, Opvoeding en ontwikkeling

Advent – op weg naar kerst met de wonderwolk

Vandaag een artikel over de wonderwolk. De wonderwolk is een bijzondere webshop vol bijbels producten die te gebruiken zijn binnen de christelijke opvoeding van jonge kinderen. Ik had een interview met Aisha, oprichtster van de Wonderwolk. Juist voor de allerkleinsten wil zij het geloof tastbaar maken, vol liefde en overgave.

Nieuwe zaadjes

Aisha Meel (31 jaar) is getrouwd en woont samen met haar man en 3 lieve kinderen (1,3 en 5 jaar) in Ede. Toen ze 18 was leerde ze God kennen, op straat, middenin de stad. Sindsdien is haar leven anders en heeft ze een grote passie voor het delen van haar geloof. Aisha is doctor in de medische wetenschappen, maar toen haar oudste dochter geboren werd wilde ze het geloof graag actief met haar delen. Maar hoe? Via boeken en internet verdiepte ze zich in christelijke opvoeding en kwam ze e achter dat er meer ouders zijn die deze vraag hebben. Tijdens deze zoektocht plantte God nieuwe zaadjes voor wat een grote passie van haar zou worden, namelijk het delen van het geloof met de allerkleinsten.

Van kinderprentenboek tot grote passie

Allereerst maakte Aisha in 2016 samen met haar buurvrouw, Marieke Laanstra, het kinderprentenboek Zing Maar Mee, een boekje vol bekende christelijke kinderliedjes voorzien van super leuke prenten. Vooral omdat ze zelf zo graag met haar dochter wilde zingen voor God en ze hier (na lang zoeken) geen boekje voor kon vinden. Marieke spoorde haar aan om haar creativiteit (die tot nu toe alleen een kleine hobby was) te gebruiken om zelf een boek te maken. Wat eerst alleen een enthousiast idee was, werd uiteindelijk een echt prentenboek. Of eigenlijk zelfs 1000 prentenboeken. Een nieuwe uitdaging ontstond, want hoe kwam ze weer van deze boeken af. Zowel Aisha als Marieke hadden totaal geen ervaring in de boeken branche, maar Gods wegen zijn ondoorgrondelijk en Zijn leiding geweldig. Zo kwamen ze op een boekhandel beurs terecht, waar het boek “ontzettend bemoedigend” ontvangen werd.

En ook via de webshop werden er steeds meer boeken verkocht. Niet alleen door de verkoop maar ook op andere manieren werd Aisha steeds meer bemoedigd om afstand te gaan doen van haar werk als medisch onderzoeker en verder te gaan in deze nieuwe passie.

In sept 2017 was het dan zover. Aisha nam de stap om zich in te schrijven bij het KVK en ontslag in te dienen bij het Radboud UMC. Zo ontstond de Wonderwolk, waarin ze producten maakt met een Bijbelse boodschap voor kinderen. Naast dat ze nu fulltime thuis is met de kinderen (al een uitdaging op zich), werkt ze in de vrije uurtjes (lees: tijdens kindermiddagslaapjes en avonduurtjes) aan bestellingen en nieuwe producten. Al met al besteed ze ongeveer 21 uur per week aan de Wonderwolk.

Bijbelse producten

Inmiddels heeft Aisha ook al een heleboel verschillende Bijbelse producten gemaakt. Niet alleen prentenboeken maar ook lunchtrommels, knutselboeken en vertelslingers. Ze probeert vooral Gods stem hierin te verstaan en Zijn weg te volgen zodat de producten vele harten van kinderen mogen vullen met de liefde van Jezus.

De dingen die ze bedenkt en maakt ontstaan dan ook meestal opeens omdat ze zelf ergens tegen aanloopt met haar eigen kinderen, maar ook omdat God mensen op haar pad brengt die zoekende zijn. Het belangrijkste vind ze dan ook dat haar werk voor de Wonderwolk altijd uit moet gaan van God en dat verkoop en winst hier ondergeschikt aan moeten zijn. Niet altijd makkelijk omdat de buitenwereld toch van andere dingen uitgaat wanneer je een bedrijf hebt.

Aisha: “Terug naar de basis, terug naar God, is dan ook iets waar ik mezelf vaak weer op moet wijzen. Maar wanneer ze dan weer in Zijn Woord duik en tijd neem voor God, voel ik de Wonderwolk weer sterker worden. Op de meest onverwachte momenten ontmoet ik nieuwe mensen en ontstaan er nieuwe ideeën. Hoe die ideeën uiteindelijk een nieuw product worden verschilt. Wel ligt de basis altijd in de tekeningen die ik maak. Teksten schrijf ik de ene keer zelf en een andere keer samen met een andere auteur.”

De adventsslinger 

Een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij deze bijzondere webshop terecht toen ik op social media een adventsslinger voorbij zag komen. Ik vroeg Aisha me daar meer over te vertellen:

” Iets waar ik heel erg de leiding van God in heb gezien, is het ontstaan van de Adventsslinger. Een kralenslinger waaraan 24 kaartjes hangen. Tijdens de adventstijd kan je iedere dag samen met je kind 1 kaartje omdraaien, waarop dan een stukje van het kerstverhaal staat. Het idee van de adventsslinger ontstond namelijk tijdens ons weekje zomervakantie van ons gezin. Het was heerlijk weer en we zaten op een prachtig rustig bungalowpark. De ideale plek om ideeën op te doen maar eigenlijk was ik niet daar om ideeën op te doen. Maar gewoon om te genieten met mijn gezin en te rusten (ik werkte immers nog als medisch onderzoeker). Toen ik daar was kreeg ik een appje van een goede vriendin, Ema: “Aisha, kan je niet een adventskalender maken?’ dacht ik, wat een tof idee! Na een zoektocht op internet naar een plek waar je van die adventschocoladedoosjes kon laten drukken (wat niet te doen bleek in de zomer) bedacht ik mij opeens dat het veel leuker zou zijn om een soort slinger te maken met het verhaal. Ik appte Ema en zij vond het ook heel leuk. Die middag, toen mijn jongste sliep en de andere lekker met papa naar het zwembad waren, pakte ik mijn schetsblok en ging als een malle tekenen. En als een wonder vlogen de schetsen voor het verhaal in 24 stukjes uit mijn vingers. Die dagen daarna volgden de teksten. Via de app overlegde ik met Ema over de vorm van de slinger. Kon het bijvoorbeeld van stof? Uiteindelijk vonden we kralen mooi. En toen ik na die week vakantie thuis kwam, was het idee van de slinger eigenlijk al helemaal klaar. Marieke heeft toen geholpen de schetsen te digitaliseren en te kleuren.

Lees ook: “Nieuw – christelijk prentenboek voor de allerkleinsten”

In de weken die volgden zaten we een heleboel slingers te rijgen (want een kant-en-klare-kralenslinger met 24 knijpertjes was natuurlijk niet te vinden). Uiteindelijk mochten we 400 slingers verkopen, toen konden we even geen kralen meer zien. Inmiddels is de adventsslinger er weer. In plaats van twee losse slingers kralen slingers, hebben we nu één lange slinger, maar het principe is verder niet veranderd. Ook de kaartjes zijn gelijk aan die van vorig jaar. Maar het blijft een super leuke manier om met jonge kinderen (vanaf 1.5 jaar tot 9) samen het kerstverhaal te beleven. De teksten heb ik zo geschreven dat beginnende lezers zelf kunnen (voor)lezen, waardoor de adventsslinger een echte gezinsactiviteit is.”

Naast de adventsslinger hebben we voor kerst een toffe knipplaat, waarmee kleintjes (vanaf 3 jaar) hun eigen kerststal kunnen kleuren en knippen. En hebben we een kerstversie van Zing Maar Mee, waarmee je samen het kerstverhaal kunt zingen.

Dromen voor de toekomst

Aisha: “Mijn droom voor de Wonderwolk is dat we God blijven volgen en Zijn naam mogen eren. En vooral dat kinderharten geraakt mogen worden door Zijn liefde. Maar ook hoop ik dat, door de producten die ik maak, ouders zich bewust worden van de rol die God mag spelen in hun gezin. Dat God er altijd en overal is en dat je Hem overal bij mag betrekken. ”

Ben jij ook benieuwd geworden naar de webshop van Aisha? Neem hier een kijkje in de webshop.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.