Huize van dijk, Review, shoplog

Binnenkijken in Huize van Dijk

Het voorjaar komt eraan, de blubber buiten en de sombere regenachtige dagen maken steeds vaker plaats voor de zon. En dat mag ook wel weer. Terwijl het waterpeil in de achtertuin met enige moeite zakt zie ik een waterig zonnetje verschijnen iets later gevolgd met gepassioneerde warme zonnestralen. Wat hebben we ze gemist..

Binnen is de aanblik van de zon een tikje minder gewenst als het aan de ramen ligt. Stonden ze even geleden niet te blinken? De zon maakt het in elk geval tot een bijzonder tafereel met een schouwspel van mini vingertjes en kleine mini mondjes. Ik probeer het naast me neer te leggen en te genieten van die portie zonnestralen ons huisje in. Dat kunstwerk van vette afdrukken daargelaten.

Een gigantische doos

..en dan gaat de bel.

Naomi die op mijn aanvraag de gang in hobbelt neemt een doos in ontvangst waar je u tegen zegt. Enthousiast vragen de dames zich af wat er nu weer door moeders is binnengehaald. Met de nodige sprankeling in hun ogen maak ik het gevaarte los. Een waanzinnige houten lamp komt tevoorschijn. Ik scoorde hem in de webshop van Directlampen.nl waar ik trots een samenwerking mee aanging. Manlief die de hele week van huis is moet vermoedelijk blij zijn geweest met de keuze die week helemaal niet huiswaarts te keren. Iets meer linkerhanden. En dus bericht ik mijn geliefde zwager of hij die week een handje wil helpen met het monteren ervan. De volgende dag hangt hij ,al dan niet in noodsituatie, te shinen aan het plafond. Een paar dagen laten leggen we wat elektra om naar de juiste plaats en genieten we van het eindresultaat. Dit is toch niet te doen zo mooi!

Sfeervol licht

Een flinke lamp was één van mijn wensen op het wensenlijstje in huis en inmiddels denk ik heel hard na over wat ik kan veranderen om het geheel nog meer sfeer en eenheid te geven. Mijn liefde voor hout komt in elk geval terug in deze blikvanger die op zijn beurt alweer een beetje meer sfeer, eenheid en rust creëert. Met de meisjes zit ik veel aan deze robuuste lange tafel die zo’n beetje middenin huis staat. Het is dan toch ook wel mijn lievelingsplek te noemen. Heerlijk om mijn laptop te openen en aan de slag te gaan in een ruimte die rust uitstraalt. Ik geniet ervan om de kids aan tafel te bewonderen, samen te spelen, te eten, of eindeloos te kletsen.

“Mama, wat is dat op de muur”gilt mijn peuter er enthousiast uit terwijl ze de nieuwe lamp met grote ogen bewonderd. Haar gezichtje spreekt verbazing wanneer ik haar ogen de strepen op de muur zie volgen. “Schaduw lieverd”. Niet veel later volgt er een aandoenlijk schouwspel op de muur met de schaduw van pratende, kussende handjes. Ach weetje, in huis brengen we sfeer vooral samen, door zelf een sfeervol licht te zijn.

Kom maar met het voorjaar in huis, de bloeiende plantjes en de meest schitterende warme zon.

Wat is jouw lievelingsplek in huis? En kende jij deze collectie van Directlampen al?

-x- Mama van Dijk

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.