zindelijk worden, zindelijkheidstraining, mamablog, mama van dijk
Opvoeding en ontwikkeling, Peuter, Review

Zindelijkheidstraining

Eerste hulp bij zindelijkheidstraining. Ik ben 36 weken in verwachting als ik besluit een poging te doen met mijn dreumes van 19 maanden. Ze was duidelijk onder de indruk van het plassen en poepen was dan ook voortdurend alert. Als een alarm sprong zij op en vertelde iedereen die het horen wilde dat er wat aan de hand was terwijl haar kleine handjes als een wilde beer aan haar luier begonnen te trekken wanneer ze enkele drupjes voelde. Toch mislukte die pogingen uiteindelijk. Je las hier over onze aanpak en zo ook over een DIY voor het maken van een plaskaart.

De interesse en afkeer voor de luier bleven. Maar zoals jullie weten is het afgelopen half jaar een heuse achtbaan geweest in huize van Dijk. En wat was ik weer even blij met de luier. Even niet perse te hoeven begeleiden in het proces van zindelijkheidstraining. Ik kon het niet opbrengen. Daar kwam sinds de rust weer is teruggekeerd verandering in. Dochterlief van ondertussen 24 maanden springt weer op van enthousiasme als zij aandrang voelt. “MAMA, POEPEN!” klinkt als een vrolijke melodie de kamer door. Bijna dansend vervolgen we onze weg naar de wc waar het roze potje en (een nieuwe) plaskaart wachten op onze komst. En ja, ook een krukje bij de échte wc. Genoeg keus dus. Als een trotse peuter kijkt ze me glunderend aan als we horen dat er wat de wc in loopt. Met pretogen roept ze; “..Meid!” och lieverd, ja! Mama vind jou een hele(!) grote meid!!

De stickers en de beloningskaart zijn ondertussen al bijna niet interessant meer maar zijn zeker een aanrader om het zindelijk worden te stimuleren. Ondertussen loopt dochterlief, zelfs nu ze snipverkouden en een beetje beroerd is, met een steeds drogere luier rond! Voor het slapen, na het slapen, voor het eten, na het eten, rond koffietijd, het zijn sinds een tijdje de standaard momenten dat er word geplast. Naomi vind het woord poepen lekkerder in de mond liggen dan plassen dus het woordje poep is dan ook in haar beleving op dit moment niet veel meer dan “WC”. Geen probleem! Sinds een paar weken gaat daarentegen al wel elke echte poep op het potje of de grote wc. Waar de een eerst helemaal zindelijk word van de plas draait deze heerlijke tante het lekker om. Kanjer! Wat zijn we trots!

Omdat Naomi steeds meer interesse in de échte wc krijgt ben ik op onderzoek uit gegaan. Haar billen verdwijnen in de veel te grote wc en dus wilde ik graag op zoek gaan naar een toiletverkleiner. Ik vond bij Mamaloesbabysjop een groot assortiment aan potjes en toiletverkleiners en waar ik eerder al enthousiast een review mocht doen voor mamaloesbabysjop over de antilekbeker van Munchkin mocht ik deze keer een toiletverkleiner uitkiezen. Deze is het geworden met een heerlijk zachte rand! Mamaloes, bedankt!
Hoe gaat het met jullie zindelijkheids’ cursisten? Hoe kreeg jij jouw kind(eren) uit de luiers?

Een half jaar geleden waren er ook een hoop mama’s die de zindelijkheidstraining met mij startte. Zijn de kleine dames en stoere mannen ondertussen zindelijk? En hoe heb jij het aangepakt? Ik ben reuze benieuwd!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.