gezond tussendoortje, bananenbrood, mamablog mama van dijk
Smakelijk!

Smakelijk! – Gezond bananenbrood!

Het is niet voor niets begin van het jaar. Tijd om de gezonde recepten uit de kast te halen. Minder meel, minder rijst, minder aardappels, minder chips en minder cola, minder chocolade. Maar lieve mensen, wat dan WEL! En dan het liefst iets dat ook echt te pruimen is. Lange leve de rubriek Smakelijk! 🙂

Enigszins hopeloos zoek en zocht ik weer naar gezonde snacks. Naar de afwisseling van mijn lunch in de middag. Een voedzaam tussendoortje zonder op een saaie cracker te bijten met goudse 48+ kaas, liefst oud. Maar 20+ is natuurlijk veel beter dan weet jij ook wel. Of toch niet? Ik zie even door het bos de bomen niet meer, of wat het andersom?

Bananenbrood

Sportmaatje Rolinda kwam met het verrukkelijke idee van bananenbrood naar aanleiding van het recept op myfoodboost. Super easy en goed voor de afwisseling. Ergens in het hele recept vergat ik alleen dat het niet zou smaken naar taart of cake. De basis bestaat immers vooral uit eieren, bananen en een klein beetje amandelmeel of zoals ik gebruikte; shakepoeder. Maar hoe smaakt het dan wel?

Verrukkelijk genoeg om deze rubriek te halen!
Dus hop hop, richting de super voor…

Recept
  • 100 gram amandelmeel
    óf 3 maatscheppen Herbalife shakepoeder Bananen Crème
  • 5 bananen (ik had er maar 4, ging ook prima)
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 handje amandelschaafsel of walnoten
  • 1 banaan voor bovenop (halveren of plakjes)

Mix alle ingrediënten in de blender tot een beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en klop het blik even op het aanrecht zodat de luchtbellen uit het beslag gaan. Snijd 1 banaan doormidden en leg beide helften op het beslag of snijd in plakjes. Strooi het amandelschaafsel of de walnoten er verkruimeld overheen. Bak gedurende 45min in de oven op 175 graden. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is van binnen laat indien nodig nog iets langer staan. (Het brood blijft sowieso smeuïg en zal niet volledig ‘droog’ worden). Wanneer de bovenkant iets te snel bruin kleurt is het raadzaam het bananenbrood te bedekken met de rand van het bakpapier zodat hij niet aanbrandt. Laat hem als hij klaar is eerst goed afkoelen in zijn vorm voordat je hem eruit haalt en gaat snijden.

Note: Gooi sowieso (ook) een handje gehakte walnoten door het beslag,
ik miste een beetje het knapperige van binnen.
Note2: Het is geen roombotercake met slagroom, de textuur is er meer 1 van een bananenpannenkoek.
Note3: Verrukkelijk met een drupje biologische honing.
Note4: Ik bakte hem op een later moment nog even aan als een soort toast. Oef! 

Rest mij nog maar één ding te zeggen,

Smakelijk!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.