over god die spreekt in je leven, chistelijk mamablog
geloof

Spreek want uw dienaar luistert.

Christelijk mamablog – Vorige week las je over het verhaal van Hanna. Een verhaal dat me zo aan het hart kan gaan. Ik vind het intens, puur en tegelijk zo vreselijk mooi. Vandaag gaan we een stapje verder datzelfde verhaal in..

Lees hier het artikel van vorige week

Hanna krijgt een zoon en noemt hem Samuel (betekenis; God heeft gehoord). Al heel jong brengt ze hem naar de tempel waar hij opgroeit. Velen van jullie zullen het verhaal kennen. We zien een klein mannetje voor ons, de wellicht donkere haartjes om zijn gezicht gekruld. Wanneer hij ligt te slapen hoort hij plots een stem. Samuel! Wanneer hij naar priester Eli loopt vraagt hij wat er is. Eli stuurt hem terug naar bed, hij had hem immers niet geroepen. 

Opnieuw hoort Samuel zijn naam klinken; “Samuel!” En ook opnieuw gaat Samuel naar Eli. “Hier ben ik, u hebt me toch geroepen”? Als samuel voor de derde keer een stem hoort die zijn naam roept begrijpt Eli dat het God was. Hij vraagt Samuel terug te gaan naar zijn slaapkamer. Wanneer je die stem weer hoort antwoord dan “Spreek Heer uw dienaar luistert want het is God die je roept.” Vanaf die nacht spreekt God met Samuel.

God spreekt

God spreekt lieve mama, ook in jouw leven! Wanneer is de laatste keer dat jij hem hebt gehoord? Misschien weet je het niet. Misschien ben je zoekende in hoe God überhaupt spreekt. Misschien vind je het spannend. Of misschien weet je niet zo goed wat je ermee aan moet, zo’n écht sprekende God. Je ziet hem liever op een afstand en kijkt stilletjes maar verwonderd mee hoe hij bij anderen levens vult met Zijn aanwezigheid.

Ben jij bereid te luisteren?

Ook al lijkt de hemel gesloten. Het is God die spreekt, mensen op je pad brengt om naar je om te zien. Woorden laat klinken op de vroege morgen of de late avond. Onderweg zomaar door een gevoel van rust of kracht voor nieuwe dingen. God spreekt, het is aan jou om Hem te verstaan. En wanneer de woorden jouw hart niet binnendringen, wanneer je hart zo dicht, gesloten blijkt, zeg het dan opnieuw vol overgave..

Spreek Heer, want uw dienaar luistert.

Gebed

Lieve Vader, u kent mij. Meer dan wie dan ook. U ziet mij, ook al voelt u in mijn leven soms zo mijlenver van hier vandaan. U kent mij en vanmorgen bid ik, met gevouwen handen en een open hart, ook al voelt dat best wel spannend, spreek Heer, want uw dienaar luistert. Spreek alstublieft Heer!

Een amen in je hart is genoeg. 

Lieve lezer, hoe spreekt God in jouw leven?

-x- Mama van DIjk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.