Wil je samenwerken, met een blogger?, contact, mamablog, mama van dijk.
Duurzaam leven

De dag die je mocht herbeleven..

Omdat de eerste dinsdag van deze maand valt op deze 1 januari, aan mij de eer om het blogjaar officieel te openen voor Mama Van Dijk. Daarbij wens ik (uiteraard ook namens de hele redactie) jullie, als lezers, natuurlijk een heel mooi en goed 2019.

Mijmeren

De afgelopen weken, zo aan het einde van 2018 was ik aan het mijmeren en denken. Wat heb ik allemaal meegemaakt, gezien, gedaan het afgelopen jaar? Wat vond ik waardevol en is een blijvende herinnering gebleven? Tijdens het diner op eerste kerstdag deden we een vragenspel dat daar mooi op aansloot. Mijn man kreeg de vraag; welke dag van 2018 zou je nog eens willen herbeleven? Als vanzelf deed ik de vraag mee en prompt gaf hij het antwoord dat ik ook ik in mijn hoofd had.

Een warme herinnering

Het is juli wanneer we als gezin op vakantie zijn op Goeree-Overflakkee. Het was onwijs warm die weken en we zochten een aantal keer het strand op, in de ochtend meestal om voor de grootste hitte en drukte weer terug in ons vakantiehuis te zijn. We genieten van het zand, de zee, de zon en elkaar. Zo ontspannen, echt een feestje. Als we alweer richting het einde van de vakantie naderen en ons afvragen wat we graag nog zouden doen is het toch weer: het strand. We besluiten de volgende dag vroeg te gaan, de vakantie af te sluiten om daarna in te pakken. Zo gezegd, zo gedaan.

Onder de indruk

Tot onze verbazing is het rustig, een extra cadeautje voor ons.

We staan op, stappen vroeg in de auto en halen ons ontbijt. Lekkere croissantjes en wat te drinken voor de meisjes. Tot onze verbazing is het rustig, een extra cadeautje voor ons. We zoeken op het strand een plekje om ons kleedje uit te spreiden en genieten in alle rust van ons ontbijt en even later een verse, warme cappuccino. De meisjes zijn ondertussen onder de indruk geraakt van een zeemeeuw die op zijn beurt weer geïnteresseerd is in de kruimels van onze broodjes. Ze volgen hem nauwlettend. Spelen met wat stokjes, bouwen huisjes, graven hun voeten in en genieten. Ze zijn in alle rust en met alle aandacht aan het spelen in de natuur, vlakbij de zee. Het is geweldig!

De kinderen, een voorbeeld

Ik was al goed op weg met aandachtig te leven, maar hoe onze kinderen dat gewoon doen, als vanzelf met die dag als voorbeeld bij uitstek. Dat is altijd een herinnering aan een waanzinnig mooie manier van leven! Dus, die dag op het strand zou ik willen herbeleven. Zo rustig, zo aandachtig, zo waardevol. Met díe herinnering start ik het nieuwe jaar. Als mindset voor 2019 en met de meisjes als voorbeeld.

Lees hier meer artikelen rondom duurzaam en aandachtig leven

Welke herinnering van 2018 is jouw startpunt voor het nieuwe jaar? Laat jouw mindset voor 2019 achter in een reactie en inspireer elkaar! Ik vind het leuk om van je te horen.

Liefs, Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.