cadeautje, verjaardag, meisje, twee jaar, cadeautips, christelijke mamablog, mama van dijk
verjaardag

Cadeautips tweede verjaardag

Mijn kleine meisje al bijna twee! Wauw! Wat is het genieten om een gevuld huis te hebben met twee wilde dolenthousiaste en vindingrijke peuters. Vandaag het verlanglijstje van mijn bijna twee jarige meisje. En een beetje van mij. 

Als jaarlijks gebruik deel ik rondom de verjaardag van onze peuter het verlanglijstje dat wij met geliefden hebben gedeeld. Een heerlijke inspiratiebron voor jou als moeder, tante, oma of vriendin.

Lees hier: Fantastische verjaardagtips, inspiratie rondom taarten, thema’s en de leukste kinderfeeststyling!

Een peuterbed

Voor haar tweede verjaardag krijgt dochterlief van ons een peuterbed. Niet echt een cadeau vind je? Alhoewel ze hem inderdaad sowieso moest hebben besloten we hem net als bij onze oudste dochter nu aan te schaffen, rond verjaardagstijd dus. Haar babykamer gaat op de schop en ze krijgt de ruimte om eindelijk te doen wat ze zo graag wil.. zelf in bed klimmen! En nu dan zonder koprol en apenstreken, zo hoop ik! Daarnaast kopen we voor haar een zacht vloerkleedje op de grond en pakken we komende tijd haar kamertje lekker aan. NOTE: Op haar verjaardag zelf geven we haar ook iets kleins om uit te pakken aangezien het bedje om veiligheidsredenen al staat. Hoe dat gaat in haar nieuwe kamer en peuterbed lees je later!steigerhouten peuterbed, mintgroen biedermeier, meidenkast, kinderkamerstyling, mamablog mama van dijk, christelijke mamablog

Kamer accessoires

Wat dacht je van boekjes, kussentjes, een schattig stoeltje om in te chillen of een vlaggenlijntje bij het peuterbed. De nieuwe stap richting haar peuterkamer vraagt om nieuwe schattige spulletjes. Ideaal voor ons om te geven rond haar verjaardag. Van mijn tweelingzusje krijgt ze een lief schommelstoeltje.

Keukenprinses

Van oma en opa krijgt dochterlief een klein keukentje van Janod die ze op haar kamertje kan neerzetten. Onze oudste dochter heeft een mega kamer waar ze dan ook vaak samen spelen. Ondanks de kleine kamer van Fleur hoop ik ook daar (in de komende tijd) naast rustplek een heerlijk speelplekje van te maken. En hoe tof zou het zijn om straks haar keukentje te kunnen uitbreiden met kookspulletjes van hout of plastic. Er is zoveel leuks! (Check eens het houten speelgoed van lidl of HEMA) In de top drie dan ook het servies en de keukenspulletjes. En hoe tof is een plastic pizza? Zei ik nu tof en plastic in één zin?

Plastic

In het plastic segment heb je bij de grote actie winkelketen (lees action) trouwens ook een kassa met geluid waar hier een grote liefde voor te bekennen is. Ik ben vooral blij als het geluid ook uit kan. Maar accepteer de liefde. Hij staat dan ook genoteerd.

Bigjigs

Sommige dingen blijven favoriet. Één daarvan is de bigjigs treinbaan voor meisjes, bijna iedere verjaardag vragen we dan ook uitbreiding omdat beide dochters er fan van zijn. De baan word steeds groter en de treintjes langer. Uren speelplezier gegarandeerd. Interesse? Check samenwerkende partner Bol.com!

Poppenmoeder

Alle, of eigenlijk de meeste, poppen in huis zijn van onze oudste dochter. Dat dit soms de nodige frustraties uitlokt moge duidelijk zijn. Voor de verjaardag van Fleur wil ik daarom een pop speciaal voor haar. Mogelijkheden oneindig, wensen niet echt. Een zacht buikje is nog wel prettig. Voor de 3e verjaardag van Naomi kreeg zij de quinny poppenwagen en ook de poppenstoel en maxi cosi hadden we al. Poppenmoeders alom! Altijd een dikke hit hier!

Lezen

Boekjes zijn hier een groot feest! Vooral Fleur leest het liefst de hele dag boekjes. Heerlijk om straks samen op haar bedje te kunnen zitten lezen! Jip en Janneke, Dikkie dik en Nijntje zijn hier hot items!

Interactief

Van Vtech kreeg Fleur afgelopen week al het fantastische speelhuis van Bla Bla Blocks toegestuurd om haar verjaardag te vieren. Speelgoed van het jaar! Je zag het vermoedelijk al langskomen op Instagram.com/mamavandijk. Het is hier een groot succes met alle lampjes en geluidjes tijdens het bouwen. Vooral het herhaaldelijk ombouwen tot robot is hier een succes. Hoe vind jij de nieuwste Vtech collectie? (Houd de blog deze week in de gaten! Op de verjaardag van Fleur start er een winactie in samenwerking met Vtech! *Whaa!)

bla bla blocks, speelgoed van het jaar, vtech, mamablog mama van dijk

Knutselen

“Mam, mag ik kleuren” hoor ik ongeveer 36x per dag uit de mond van mijn bijna peuter. Hoe tof is het om een stapeltje (eenvoudige) kleurboeken te hebben met simpele tekeningen? Ik kleur wel mee hoor! Maar wat dacht je van een tekenbord? Zo eentje waarvan je de tekening zo makkelijk kunt wegvegen en weer opnieuw kan beginnen? Praktisch ook!

Wat je ook koopt voor de tweede verjaardag van je peuter of de peuter van een ander. Verpak het met een mooi papiertje en een vleugje liefde, want echt, dat vinden zij het allerleukst!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Emma 12 november 2018 at 08:46

    Wat leuk om te lezen! Wij houden eigenlijk wel van praktische cadeaus! En hebben dus een groot bed wél als cadeau gegeven ? en opa en oma gaven beddengoed in stijl. Met nog een speelgoedcadeau ernaast. Dat dan weer wel ?

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.