Stichting wereldkinderen, adoptie thailand, adopteren thailand, mamablog mama van dijk
Adoptie, gastblog

Deel 11 – De weg naar adoptie, alweer een maand in Thailand

Nayomi neemt je elke tweede donderdag van de maand mee op reis door haar persoonlijke beleving richting de adoptie van hun eerste kindje. Na vele maanden van verzamelen, keuren en onderzoeken ligt het dossier van deze twee liefhebbende wensouders in Thailand. Hoe lang nog?

Lees hier het indrukwekkende verhaal van wensmoeder Nayomi

Adopteren Thailand

Ondertussen liggen onze papieren alweer bijna een maand in Thailand, de tijd van ‘’wachten’’ is nu aangebroken in het begin toen ons dossier net in Thailand lag waren we er meer bezig met het idee dat we gebeld zouden kunnen worden dan nu we alweer een maand verder zijn. Alhoewel er momenten zijn dat het wel kriebelt, zeker nu er een stel uit de groep waarmee we de voorlichtingsbijeenkomsten hebben gevolgd is afgereisd naar Amerika om hun zoon op te halen, dan bemerk ik bij mezelf dat ik ook graag het ‘’telefoontje’’ zou willen dat we onze Thaise mini kunnen ophalen. Of zoals afgelopen week toen Gerard jarig was, dan zeg je toch tegen elkaar zou dit de laatste verjaardag met z’n tweetjes zijn? Zouden we volgend jaar je verjaardag met z’n drietjes vieren?

Tegelijkertijd realiseren we ons dat het ook nog wel 1-2 jaar kan duren voordat de telefoon daadwerkelijk rinkelt omdat er een match is. Zelf stellen we ons daar ook op in, dat lijkt nu nog lang en dat is het ook maar ondertussen blijven we genieten samen van de tijd die we nu samen hebben.

Kindertehuizen

In Thailand zijn er 7 kindertehuizen waar vandaan kindjes worden geadopteerd, er zijn er drie in de hoofdstad Bangkok en 4 verspreid over Thailand. Voor ons is het afwachten in welk kindertehuis ons kindje leeft op dit moment. In Bangkok zit het Child Adoption Centre vanwaar alle adopties geregeld worden, we landen sowieso op het vliegveld in Bangkok en als ons kindje in Bangkok verblijft dan hoeven we niet nog een vlucht te maken.

Als het kindje in een kindertehuis buiten Bangkok verblijft dan zullen we een binnenlandse vlucht maken naar het kindertehuis toe en vanuit daar, als ons kindje bij ons mag blijven, vliegen we naar Bangkok voor het officiële gedeelte van de adoptie. Daarna zullen we met z’n drietjes als alle officiële verplichtingen zijn geweest naar een resort gaan om zo in alle rust aan elkaar te wennen en een start te maken met die o zo belangrijke hechting. Het is een bijzonder gevoel om te bedenken dat ons kindje misschien al wel geboren is en nu liefdevol wordt opgevangen in een kindertehuis.

En toch maakt het me ook wel eens bang. Zou hij/zij het goed hebben of wat heeft hij/zij al meegemaakt in zijn of haar prille leventje? We kijken er naar uit om op een dag papa en mama te worden van een wereldwonder. Tegelijkertijd geeft het ook troost en kracht om te weten dat onze Hemelse Vader ook voor onze Thaise mini zal zorgen net zoals Hij nu voor ons zorgt en ons kracht en moed geeft om dit lange en soms heftige proces vol te houden.

Waiting parents

Voor nu is het afwachten en hopen en bidden we dat het proces sneller mag gaan als de 1-2 jaar waar we vanuit gaan. Die 1-2 jaar houden we vast als leidraad maar dus ook uit zelfbescherming. Vanuit Wereldkinderen raadden ze ons ook aan om vooral te blijven genieten van het leven en dit proberen we ook. Samen mooie momenten verzamelen, dat helpt om dit vol te houden. We gaan in november samen nog een nachtje weg en in het nieuwe jaar staat er een tripje naar Gent op de planning.

Met de stichting Wereldkinderen hebben we weinig contact op dit moment omdat we nu ‘’waiting parents’’ zijn en alle dossierstukken zijn afgehandeld. Wel zijn we in september gestart met een ‘’wachtgroep voor adoptieouders’’ de bedoeling van de wachtgroep is dat je samen met andere adoptieouders die ook in het proces zitten lief en leed kan delen maar ook thema’s rondom adoptie behandeld.

Erg leerzaam en waardevol en ook fijn om contact te hebben met andere adoptieouders die in hetzelfde schuitje zitten als wij. De wachtgroep staat onder leiding van een ervaren adoptieouder die zelf ook het adoptieproces heeft doorlopen, op dit moment zijn we samen met nog 3 andere stellen. Ook hebben we nog steeds contact met de andere stellen waarmee we de cursus hebben gevolgd dit is ook erg waardevol. Op dit moment is een stel in Amerika om hun zoon te adopteren, en hoopt een ander stel eind dit jaar hun tweeling uit Taiwan in de armen te sluiten. En dan zijn er nog twee stellen die documenten aan het verzamelen zijn en daarna ook op de wachtlijst zullen komen net zoals wij.

“Nog voordat je bestond,
kende Hij je naam.
Hij zag je elk moment,
en telde elke traan.
Omdat Hij van je hield,
Gaf Hij zijn eigen Zoon.
Hij wacht alleen nog maar
totdat je komt” – Opwekking 599

Liefs Nayomi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.