uitnodiging kinderfeestje, mamablog, mama van dijk, smartphoto
Peuter, shoplog, verjaardag

Leuke tips voor het organiseren van een (tweede) kinderverjaardag

Op een of andere manier stroken nog steeds mijn hoofd en hart niet echt samen als het gaat om de snelheid waarmee het leven van vooral mijn jongste dochtertje voorbij vliegt. Alsof we allemaal vrij stil staan maar zij langs vliegt? We zijn begonnen met de voorbereidingen met haar tweede verjaardag en kunnen er niet meer omheen. Slechts enkele weken verwijderd van een feestje, haar tweede weliswaar.

Natuurlijk is een tweede heel anders. Al bij de zwangerschap merk je op dat het uitgebreid lezen van magazines je bijvoorbeeld minder doet. Je de eindeloze adviezen van anderen soms amper meer ter oren nam, en je vooral in het hier en nu leefde. Immers het moederschap dat kende je al en een tweede zou wel ongeveer hetzelfde gaan. Zo dacht ik tenminste.

Nieuwe koers

En enerzijds is dat natuurlijk zo. Dagen vullen zich al met de zorg voor je gezin en uren mijmeren over dingen? Je had wel wat beters te doen. Je wist welke wallentijd er stond te wachten en welke oerkracht er soms nodig was. Maar ik, ik wist nog niet dat snel, zo snel zou zijn. Want terwijl de nachten, lange tijd, heel lang waren gaan de weken vliegensvlug voorbij. En inmiddels kan ik zeggen dat mijn baby’s peuters zijn geworden. Of al bijna zijn. Mijn oudste dochter bijna kleuter. Mijn dreumes volgende maand een peuter.

Alles wijst erop dat we een nieuwe koers gaan varen. Met school en een peuterspeelzaal tegelijk. Met brengen en halen en werken tussendoor. Met nieuwe kansen en een nieuwe vorm van genieten eveneens. Over een maand heb ik écht twee peuters. Twee meiden van 2 en 3, die zich ontplooien tot twee unieke dames. En dat.. dat vind ik fantastisch!

mamablog, mama van dijk, tweede verjaardag, voorbereiding,, smartphoto

Voorbereiding

Dit keer mocht ik samen met Smartphoto de verjaardag vast achter de schermen gaan voorbereiden. En daar zijn we dan ook mee bezig gegaan. De kaarten zijn gedrukt, besteld en ook al binnen. Een mooie envelop met een feestelijke sluitsticker maakt het geheel helemaal af. Er zijn fotoafdrukken van ons kleine grote meisje en de super gave snoepzakjes – bedankjes voor de kleinste gasten al besteld. We kozen voor een klein thema in de producten en houden het geheel zo bijpassend en rustig. Meer show ik je later, als de gasten zijn uitgenodigd en het feestje is gevierd!

Inspiratie

Binnenkort komt er ,als jaarlijkse traditie, weer een artikel online vol musthaves voor je peuter. Vol met onze nieuwe ideeën op het verlanglijstje van onze bijna twee jarige peuter!

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken rondom kinderfeestjes en verjaardagen?
Hier vind je alle eerder gepubliceerde feestelijke artikelen boordevol inspiratie.

Hoe vier jij de kinderfeestjes?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.