vliegen met peuter, mamablog, mama van dijk
Persoonlijk, Peuter, Reizen, zussenliefde

Help! Wat neem ik mee als ik ga vliegen met peuter?

Dat ik eind van de week in Jeruzalem zit is een feit. Dat mijn ieniemini kleine neefje dan alweer 1 jaar is ook. Het is werkelijk ongelooflijk. Ons bezoek aan Jeruzalem staat dan ook in het teken van zijn verjaardag. Tijd om de spullen te pakken! En met mijn knappe peuter op reis te gaan..

Vliegensvlug

Ongelooflijk en vliegensvlug. Dat eerste jaar van mijn kleine babyneefje is voorbij gevlogen. Met recht gevlogen. In al zijn opzichten. Zijn leven stond in het teken van veel reizen. Vliegreisjes van enkele uren tot halve dagen (o.a. NL, Schotland, Italie, Amerika) om de familie om hem heen kennis te laten maken met zijn stralende glimlach.

Hoe pijnlijk ook, Boaz, het zoontje van mijn tweelingzus heb ik nog niet zo vaak in het echt mogen knuffelen. Zijn leven volg ik op de voet en ondanks de vele mogelijkheden van tegenwoordig voelen die heerlijke babybeentjes om me heen toch anders dan de natte kus op mijn beeldscherm. Ik mis je lieve Bo. 

Lees ook: Mini-vakantie en kraambezoek Boaz

Aftellen

Terwijl ik dit artikel schrijf heb ik nog even, maar als jij dit leest, vertrek ik aanstaande donderdag in de vroegte richting zuslief, zwager en kleine Boaz. Op zijn verjaardag kom ik aan samen met opa, oma, mijn oudste peuter en een paar groot formaat handbagage trolley’s. Wat neem ik in vredesnaam mee op reis? Besef ik me een ruime week van tevoren.

Ipad, telefoon, opladers, cadeautje voor in het vliegtuig op de heenreis als alles nog spannend en nieuw is. Toestemmingsformulier om zonder manlief te reizen. Ik bracht een bezoekje aan de website kinderontvoering.org om de grenscontroles een beetje beter te laten verlopen, kocht uittreksels van de basisregistratie om aan te tonen dat ze echt mijn kind is, en kopieerde de papieren van manlief. Check, check dubbelcheck.

cadeautje voor tijdens vliegreis, vliegen met peuter, dit neem je mee

Boerderijdieren

Voor onderweg scoorde ik vast deze boerderijdieren van de HEMA. Ideaal in haar koffertje, groot genoeg om een poosje mee zoet te zijn en kan ook nog eens niet “opraken” of kapot gaan.  Of nouja, dat testen we graag voor jullie uit. Zoals jullie inmiddels hier konden lezen ben ik samen gaan werken met HEMA. En voor de vliegreis en de feestmaanden die eraan zitten te komen testte ik dan maar meteen even de webshop uit! Ik show je later welke budgettoppers ik daar alvast scoorde voor de feestmaanden! Te leuk!

Vergeet ik niet iets?

Ik heb het gevoel gemiddeld elke dag, van de supermarkt tot aan de vliegreis van 5 uur, het gevoel dat ik mogelijk iets belangrijks vergeet op reis. Al is na vier jaar moederschap die ongemakkelijke geur of het schuldgevoel van een volle hangluier zonder luiers op pad al versleten. Tsja, zo makkelijk gaat dat.

Lees ook: Ik wilde tante zijn maar werd voor hem een doda

Oproepje

Maar, dan toch nog de oproep aan jou lieve lezer. Welke app voor de Ipad, welke ideale uitkomst voor op het vliegveld, welke musthave voor tijdens de vliegreis zelf of welke meest handige tip kun jij me geven?

30 graden jurkjes. Check!

Daar gaan we dan! Vliegensvlug!
Lieve Bo, we komen eraan!

PS: Op instagram.com/mamavandijk volg je tijdens mijn reis de leukste beelden achter de schermen.. 

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.