Familie, Moederschap

Me-time, minivakantie en kraambezoek Boaz

Ik loop in alle vroegte schiphol binnen, geniet van een ontbijtje en loop niet veel later de trap op richting het oranje gekleurde vliegtuig. Zouden mijn meisjes al wakker zijn? Ik neem plaats dichtbij het raam terwijl mijn gedachten me al vrij direct meenemen op ontdekkingsreis. Wat als.. Dan.. Zou papa..? Een kleine knoop in mijn buik verlaat me al snel nadat we zijn opgestegen. Boven de wolken..

Zorgmodus

Thuis had ik setjes kleding al gesorteerd, voor beide meisjes wel 10 dagen lang, voor bij plasongelukjes of extra klieder middagen, je kent het wel. De was had ik nog even weggewerkt, het huis nog even schoon willen boenen, de bedden verschoond. Daar zit ik dan, de zorgmodus glijd langzaam van mijn schouders al voor ik mijn hotelkamer later die dag binnen wandel. De warme temperaturen, mijn prachtig mooie zus met haar nog mooiere newborn, de mooie mensen, en het toffe land, ze voelen als thuiskomen, passen als een warme deken om me heen. Dit had ik even nodig, even heel hard nodig fluisteren mijn gedachten terwijl ik glunderend de zon tegemoet stap!

Upgrade naar suite

De gedachte dat ik in die komende week onbezorgd zou kunnen (uit)slapen bevalt me misschien nog wel het allermeest. Onze kamer word plots geupgrade van de standaard naar een suite. Zo’n kamer met bad en jacuzzi functie, adembenemend uitzicht, kingsize bed en een halve woonkamer met (niet gevulde) minibar. Die avond kruip ik vroeg onder de witte dekens van het kingsize bed na een eerste bezoek aan mijn overweldigend mooie neefje Boaz.

Een groot wonder

Ik smelt van de vertederende mooie oogjes, de lange vingertjes en teentjes, die blonde haartjes op zijn hoofd, ik zie een mama vol met vragen, voel ergens ook dat ongeloof. Niet te bevatten, zo’n groot wonder. Voortaan zal ze moeder zijn. Haar kindje wiegend in haar armen, een groot geschenk, een pril nieuw leven.

Liefde vult haar dagen in die omvangrijk nieuwe taak

En ik? Ik vul een warm bad, zet het standje bubbels aan, plof rozig in bed, slaap als een blok, draai me om, slaap nog eens vrolijk verder, krijg afkickverschijnselen van het moederschap en word weer eens zorgeloos wakker om vervolgens te ontbijten met brownies. “Geniet ervan lieverd” bericht manlief me alles-onder-controle-hebbend die ochtend terwijl ik alleen maar denk, oh my, dit kan ik iedereen aanbevelen! 


Binnenkort lees je natuurlijk meer over de ontmoeting met kleine Boaz Joshua en lees je hoe het nu is met deze oerhollandse Jeruzalem Baby.

-x- Mama van Dijk ,+2kg, intussen grote spijt van ontbijt met brownies, taart met marspein en… ach laat maar.

PS: Afgelopen dinsdag vierde wij de eerste verjaardag van dochtertje Fleur, op dit moment loopt er een waanzinnige winactie voor jou als lezer. Je maakt deze week namelijk kans op een fotoshoot ( t.w.v. E175,- ) voor je kindje. Meedoen voor het kindje van je zus, (oud)tante, vriend(in) mag natuurlijk ook. Vier jij met ons mee?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.