afvallen met 21 dagen challenge
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt – ik ging de challenge aan

21 dagen lang afzien. Ik ging de uitdaging aan en startte weer even met een totale detox van zoet. Ik ging drastisch de fout in maar het leverde ook nieuwe inzichten op. Je leest het vandaag in een nieuwe MAMA.lijnt..

In de vorige MAMA.lijnt blog vertelde ik over mijn ontbijt die (na -15 kilo) vaak bestaat uit een voedingsshake om stabiel te blijven. Dit omdat de ochtenden in Huize van Dijk vaak een tikje chaotisch zijn en ik in dit geval zeker weet dat ik een complete voeding naar binnen werk.

Lees ook: MAMA.lijnt de verandering naar 15 kilo lichter

21 dagen challenge

Serieus, ik heb een liefde voor gezinnen waar die ontbijtjes zo lekker ontspannen en gezellig zijn. Hier is het soms vooral een vermoeiende strijd om de meisjes te laten eten zonder pindakaas in de haren te smeren en hagelslag in je neus te stoppen, melk over je net schone shirt te gooien en geen korst te willen aanraken. Het is een fase. Het is een fase..

Afijn, ik startte drie weken geleden dus met de 21 dagen challenge. Drie weken lang terug naar de basis. Samen inspireer je elkaar, er is een aangemaakte what’s appgroep en je legt allemaal 10 euro in de pot. De winnaar gaat er uiteindelijk met de complete prijzenpot vandoor. Dat leek me wel wat en dus gaf ik mezelf op.

Had ik een kans?

Mama kloekt binnen afzienbare tijd een verse ontbijtshake weg en start de dag terwijl dochterlief haar korstjes nauwkeurig aan de zijkant van haar bordje legt. Een boel theetjes passeren de revue op zijn tijd, en geen enkele glas cola past daar nog bij, toch? Na een week geen enkel resultaat te zien besluit ik een weekje ook alle zoetstoffen te mijden en val uiteindelijk een leuke flinke kilo af. In de pocket!

Maar dan is daar een etentje en nog één, en vervolgens komt daar een felroze donut voorbij vliegen, recht in mijn mond. Zonder enig bezwaar zelfs. Ik had deze confession natuurlijk niet kunnen noemen maar ben graag eerlijk, dat weet je. Gelukkig ben ik die kilo nog steeds kwijt. Of was dat vooral omdat ik niet meer op de weegschaal durfde te staan..

21 dagen lang is genoeg om je nieuwe leefstijl een plekje te geven maar het zal je niet verbazen dat ik niet in de prijzen viel. Natuurlijk speelde het mee dat mijn maandelijkse periode voorbij kwam. Dat mijn liefde voor zoet een intense kans greep toe te slaan. Nu of nooit!

Donut

Gelukzalig werk ik de eerder genoegde felroze donut een weekend voor de sluiting van de challenge naar binnen die nog nooit zo lekker had gesmaakt. Ik smokkel een hapje mee van de donut van een ander en blijf de rest van de middag staren naar de donutwall op het event dat ik bezocht. No, of course niet! Nou deel 1 en twee van eerder genoemde zijn mogelijk niet geheel onterecht naar buiten gebracht maar verder kon ik me zeker inhouden.

Zoetekauw

Met die hap zoetigheid vult mijn maag zit met een klap. De rek was eruit. Van dat lijnen.
Maar zei ik ook al niet eerder dat het even prima was zo?

En voor alle zoetekauwen out there, de beste quote om je dag mee te beginnen:

(Zou jij trouwens gaan voor een felroze of één met chocoladevulling en nootjes?)

Do-nut eat me! #justsaying

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.