mama.lijnt, mamablog, afvallen, mama van dijk
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt – 13 maanden verder

Als je druk bezig bent met een afvalstrijd zul je vast herkennen dat je soms zo kan verlangen naar grote doelen. Misschien wil jij er wel een x aantal kilo’s af hebben en droom je stiekem van nog meer. Misschien droom jij van een sixpack en dan dit keer op je buik in plaats van in je hand. Stel realistische doelen maar blijf ook dromen. Want op een dag zul je ze bereiken. Ga ervoor!

Galajurkje

Het is een kleine 10 jaar geleden (word ik zo oud?) dat ik op de bruiloft van een vriendin sta te shinen in een zwarte galajurk. Een okergeel vestje draag ik daar die dag overheen. Het jurkje stond schitterend maar in tien jaar gebeurde er een hoop. Ik ging zelf trouwen met mijn grote liefde, genoot van het leven en nog meer van eten en werd zwanger. Tweemaal. Mijn lijf heeft zich als een kameleon aangepast aan de situatie waar ik in zat. En achteraf denk ik prima. Het is zo gelopen en het was goed.

Doelen

Een van de doelen die ik mezelf na een aantal sessies bij een voedingscoach stelde na de zwangerschap van Naomi was dat ik ooit weer zou willen passen in dat ene galajurkje. Het galajurkje dat ik immers van verhuizing op verhuizing meenam om vervolgens weer in de kast te hangen. Ooit zou ik hem weer aankunnen was het idee maar na maanden van actief afvallen stond ik nu al maanden stil. Of wat zeg ik, ik kwam zelfs aan! Zeer gefrustreerd stap ik nog eens bij sportmaatje Rolinda op de uitgebreide weegschaal. Wat bleek? In de afgelopen weken was er weer bijna een kilo spieren aangegroeid. Met een strakker lijf en opgewekte blik vervolg ik mijn afvalstrijd. Met heus hier en daar nog eens een hapje troost!

Fjuut-fjuuw

Na een droevige blik in mijn kledingkast viel me vorige week plots het tien jaar oude galajurkje weer op. Zou ik..? Mijn heupen wurm ik eerst in een aantal oude gekleurde broeken die wonderlijk genoeg weer leken te passen. Terwijl ik mijn stapeltjes weer in de kast sorteer dwalen mijn ogen af naar het galajurkje. Ik pak hem uit de kast en leg hem over ons bed. Nee, dat word hem niet. Maar inmiddels toch al halfnaakt voor mijn kledingkast besluit ik een poging te doen. Ik gooi het jurkje over mijn heupen en voel de glinstering in mijn eigen ogen doorkomen. Zou het..? Ik wurm wat kipfilets opzij en rits hem dicht. Terwijl ik moeite doe om nog te kunnen praten (grapje hoor) vervolg ik mijn weg naar beneden.

Onder een fjuut-fjuuw vertel ik mijn kleine en grote geliefden vol passie het verhaal achter deze jurk. Het moraal van dit verhaal is natuurlijk dat wanneer ik mijn doelen kan bereiken jij het ook kan! Dus ga ervoor, doe het samen, geef alles, zondig af en toe flink en pak het daarna weer volgas op! Je kunt het! Echt!

Heb jij ook mooie doelen gesteld? Een kilootje eraf? Een (oude) broek (weer) aankunnen of een schattig jurkje misschien?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.