zeumeren, moddert, mama van dijk, mamablog
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt ehh.. MODDERT

MAMA.lijnt, een verzameling schrijfsels over vette happen en substanties, dalende cijfertjes en smallere lijntjes. Tranen met tuiten en overwinning op zijn tijd. Na een jaar afvallen en sporten verloor ik 15 kilo. En heus, na een paar zwangerschappen hoeft het geheel niet meer zo strak. Een beetje minder tevreden werd mijn nieuwe perfect. Vandaag Mama moddert.. echt waar!

Inmiddels train ik zoals je weet ook andere vrouwen door twee keer per week een avondje flink actief bezig te zijn en terwijl ik mijn laptop voel rusten op mijn eigen flink aangepakte buikspieren kijk ik met enthousiasme uit naar dat wat komen gaat. In mijn mailbox zie ik de bevestiging van mijn volgende hardloopevent binnenkomen. MAMA.moddert dit keer. Wat zeg je? Moddert? Jazeker!

Evenement

Een dorp verderop staat op 30 Juni in het teken van Zeumeren Moddert. Naar mijn weten de eerste editie van een mud-achtige-run binnen de gemeente Barneveld. Een type hardloopwedstrijd of evenement dat we inmiddels overal uit de grond zien schieten. In mijn ogen niet gericht op snelheid maar wel op obstakels, teamspirit en plezier. En modder niet te vergeten. Het type hardloopevenement dat iedereen een keer gelopen wil hebben. Dit is je kans! Het terrein van Zeumeren, met strand en een heleboel water, leent zich natuurlijk perfect voor een fantastisch parcours vol klim, zwem(?) en klauter objecten. Ik heb er zo’n zin in!

Enthousiasme

Terwijl ik een aantal fanatieke sporters op maandag een lesje buikspieroefeningen geef die afgewisseld werd met het omhoog tijgeren van een grashelling kijk ik met enthousiasme naar de vrouwen, mama’s, zussen en vriendinnen. Ze werken zich uit het zweet om fit te worden of te blijven, om doelen te bereiken en te gaan voor goud. En dat loont want samen voor fit is niet alleen gezellig maar ook heel effectief, dat blijkt wel weer!

Maar wat als..

Ik hoop alleen dat ik straks nog net zo enthousiast ben. Bijvoorbeeld wanneer ik voor het startsein sta of er al middenin zit. Voor het moment dat de modder mijn gehoorgang zal dichten, mijn benen niet meer zullen kunnen of mijn voeten worden aangevreten door een hongerige snoek. Als ik mijn armen niet meer omhoog gehesen krijg of neerval in het zand, ik omvergelopen word of zal worden meegenomen in de mensenmassa. Als mijn haren blijven steken tijgerend onder een camouflagenet, als..

Mijn allereerste mud-achtige-run

Terwijl mijn dreumes haar handen op meest sierlijke wijze dipt in haar nagerecht om vervolgens de glazen pui onder handen te nemen vraag ik me stiekem af van wie ze die genen heeft..

MAMA.moddert, jij ook?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.