duurzaam leven, een nieuwe reis op mama van dijk
Duurzaam leven, gastblog

Een nieuwe ontdekkingsreis

Velen maken zich op voor de terugkeer naar het gewone leven na een tijd van vakantie of zitten er alweer middenin. Vanaf vandaag zal hier het (soms ongeduldige) wachten worden beloond. De afgelopen tijd heb ik (samen met enkele andere mama’s) hard gewerkt om ook voor de komende weken bijzondere, intense en grappige en inspirerende artikelen in te plannen. Het is gelukt, en hoe!

Ik mag jullie vandaag vol trots voorstellen aan gastblogger Corrinne Bax. Corrinne Bax (29) is getrouwd en onbeschaamd trotse moeder van twee meisjes. Daarnaast is ze coach en heeft ze haar eigen praktijk, Prachtig Aandachtig voor coaching bij hoogsensitiviteit en Aandachtig Leven. Haar liefde voor Jezus en duurzaam leven zijn geweldig inspirerend. Haar eerste blog schrijft ze vandaag dan ook in de vaste rubriek “Geloof ” op vrijdag .

Duurzamer leven

Corrinne:  “Tijdens de vakantieperiode van Mama Van Dijk mag ik jullie af en toe meenemen in mijn ontdekkingstocht. Mijn ontdekkingsreis naar een beter, duurzamer leven. Toen mama Van Dijk mij hiervoor vroeg was ik meteen enthousiast. Ik wachtte een paar dagen op inspiratie tot ik eindelijk mijn vingers over het toetsenbord hoorde gaan. Er ontstond een blog wat op zich een best goede eerste zou zijn over een duurzamer bestaan. Maar het voelde niet goed. Mijn beweegredenen, mijn intrinsieke motivatie gaat ten diepste niet over het vermijden van een plastic shampoo fles. Daarom wil ik jullie eerst meenemen, terug naar het begin van mijn reis. Ga je mee?”

Het begin van mijn reis

Terwijl ik mijn woorden op het digitale papier zie verschijnen hoor ik een klein meisje “Slapen? Slapen?” zeggen. Het lukt haar blijkbaar niet om in slaap te komen. Ik loop er heen, geef haar een dikke knuffel om vervolgens weer achter mijn toetsenbord te kruipen. Tegelijk is dat het begin van mijn reis. Zo’n drie en een half jaar geleden werd ik moeder, dat zette mijn leven op zijn kop. Vanzelfsprekend. Ik ben een bewust persoon. Ik leef bewust en daarmee bedoel ik, dat ik niet gehaast leef en niet zomaar ergens aan voorbij ga. Ik voel en ervaar bewust en daar leef ik uit. Dat gaat overigens ook heus wel eens mis hoor. Maar het moederschap maakte dat ik het leven nog meer kon uitdiepen omdat er een laag bij kwam die ik daarvoor niet kende. Er kwamen vragen voorbij die voor iedere moeder vast herkenbaar zijn. Hoe wil ik dat mijn kind opgroeit? Wat wil ik mijn kind meegeven? Wat vind ik belangrijk om door te geven?

Rentmeester

De term “rentmeesterschap” deed me als tiener en jong volwassene niet zoveel als we het daar over hadden. Ja, natuurlijk wilde ik dat “we” goed voor de aarde zouden zorgen en ik was en ben God dankbaar voor de prachtige natuur waar ik heerlijk tot rust kan komen. Ik vond en vind het jammer als ik hoor dat bepaalde dieren nauwelijks geen mogelijkheid meer tot leven lijken te hebben door het smelten van de poolkappen, maar dat het mij raakte tot het diepst van mijn ziel, dat kwam pas toen ik moeder werd. Dat schudde mij wakker.

Verandering

Docu’s over de plastic ocean de verandering van het klimaat roeren mij tot tranen. Niet een traantje, maar verdriet. Want, wat is het dat ik wil doorgeven? Hoe wil ik dat mijn kinderen opgroeien? Het allerliefst genietend van die prachtige natuur, waar zij tot rust kunnen komen. Van eb en vloed aan de Zeeuwse kust zonder dat er kleine deeltjes plastic om hun heen zwemt. Van een bloeiende natuur met bijen en vlinders. Dat is niet iets wat ik door wil geven door te vertellen dat het er was. Dat is iets wat ik wil doorgeven door ze de kans te geven dat zij er zelf ook van kunnen genieten. En hun kinderen en kleinkinderen.

Een groot geschenk

Dat God onze, nee Zijn prachtige aarde heeft geschapen en ons in bruikleen heeft gegeven is een groot geschenk. Daar mogen we van genieten, daar mogen we in leven met al dat de aarde in zich heeft. Maar wat is er gebeurd? Door onze manier van leven, onze keuzes, onze wegwerp- en consumptiemaatschappij, hangt dat aan een zijden draadje. Is het dan niet veel te laat? Ik durf het niet te zeggen. Maar ik weet wel, dat als we allemaal meehelpen, de klok misschien iets terug kunnen draaien. En dan is elke druppel op de gloeiende plaat er één. Afgelopen zondag mocht ik een preek horen. Het ging over onze rol in deze problemen. De dominee zei heel mooi dat we mogen bidden of God zich wil ontfermen, ons wil vergeven en ons wil helpen om meer en meer op Jezus te lijken, ook wanneer het gaat over hoe wij met de wereld omgaan, voor de aarde en dieren zorgen.

Bid jij met me mee? “Heer, ontferm U. Ontferm U en vergeef ons. Help ons meer op Jezus te lijken.”

Liefs, Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.